Menu Close

#SportJove acaba amb èxit la Marató de Barcelona

13/03/17. La Pilar, el Carles i el Manel van córrer els 42 km de la Zurich Marató de Barcelona per recaptar fons a favor del programa d’esport inclusiu #SportJove que, des de fa 5 anys, ha impulsat l’Hospital de Dia per a Adolescents amb els valors i l’experiència de Sant Pere Claver- Fundació Sanitària.

Es tracta d’una iniciativa per fer de l’esport un mecanisme de socialització i integració per als joves que pateixen problemes de salut mental i/o que es troben en situació de vulnerabilitat i que identifiquen en l’esport una fórmula terapèutica de benestar, motivació i superació personal.

El programa ha estat subvencionat per diverses administracions i en aquest moment l’organització busca nous recursos i fons de finançament pel proper curs que permetin donar continuïtat a les activitats de futbol i bàsquet que practiquen setmanalment els 30 adolescents i joves -una xifra amb ànim de seguir ampliant- que ja formen part d’#SportJove.

Des de l’inici del repte solidari i fins la data de celebració de la Zurich Marató de Barcelona ja s’ha aconseguit assolir més del 40% de l’objectiu de captació de fons per aquest programa dirigit la pràctica esportiva de joves i adolescents vulnerables.

Fotos SportJove Repte

La dimensió solidària de la Marató

A través de la plataforma de crowdfunding social i solidari migranodearena.org els atletes  de la Zurich Marató de Barcelona tenen la possibilitat de vincular el seu repte esportiu a una dimensió solidària: córrer la marató a favor de projectes d’ONG’s i entitats sense ànim de lucre. Aquests reptes -94 en total- han estat liderats per més de 170 atletes que han decidit córrer per una bona causa, ja sigui en solitari o en grup, com ha estat el cas dels professionals de Sant Pere Claver.

Per a la Pilar, el Carles i el Manel convertir-se en #RunnerSolidari ha implicat un compromís i una contribució personal de llarga preparació i entrenament per una bona causa que impulsa la fundació Sant Pere Claver.

SportJove Marató Barcelona

Pel Carles “córrer la Marató de Barcelona ha estat un repte personal viscut amb molta il·lusió sobretot per compartir-lo amb companys de la Fundació per una bona causa: córrer a favor de la continuïtat de la pràctica esportiva del joves vulnerables d’#SportJove”. Per a la Pilar participar com runner solidària també ha estat una experiència molt satisfactòria: “és la meva primera marató. Fa temps que volia córrer una però per un tema de salut la vaig descartar i ara aquest repte solidari compartit amb els companys de Sant Pere Claver ha estat l’empenta que em faltava”. El Manel també coincideix en que ha estat “un repte personal al qual al sumar la variable solidària permet que l’esforç contribueixi a ajudar a persones vulnerables que ho necessiten, com és el cas dels joves d’#SportJove”.

Lliurament Xec SportJove

Enguany la Zurich Marató de Barcelona ha celebrat la seva 39ª edició i per segon any consecutiu ha superat els 20.000 corredors inscrits: un 20% d’ells són dones, el 50% dels corredors eren estrangers i entre els atletes es van representar 80 països diferents. Els guanyadors enguany han estat Helen Bekele (Etiopia) en la categoria femenina i Johan Kipkemoi Chesum (Kenya) en la masculina.

Més informació:
Vols col·laborar en el repte solidari d’SportJove?

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Pere Claver Grup, Salut Mental
Skip to content