Menu Close

Més de 100 persones gaudeixen del Conciertem, música inclusiva per la discapacitat

La música és un mitjà de desenvolupament personal i inclusió social que aposta per la promoció de la igualtat d’oportunitats

20/03/17. Més de 100 persones han gaudit del Conciertem, el concert a favor de la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual que organitza el Centre de Dia Tres Pins amb la col·laboració i el suport de la Residència Tres Pins de Pere Claver Grup – Fundació Serveis Socials.

El concert, que enguany ha celebrat la seva 4rta edició, ha tingut lloc al Centre Cultural Albareda i ha comptat amb les actuacions de Camí de l’Est i Deskartats, dos grups de pop-rock, reggae i ska que repeteixen experiència en el Conciertem. Entre els assistents es trobaven usuaris/es, educadors/es i monitors/es d’entitats com Mas Sauró, Aspanias, Joc Viu, Montserrat Betriu, Associació Oratge, Llar Residència Hebre, Casetes del Xop, Pere Mitjans i la Residència Tres Pins a més de professionals de Pere Claver Grup.

Fomentar la igualtat d’oportunitats a partir de música inclusiva

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2013 de la mà de la Patrícia Petit i l’Adolf García –monitors del Centre de Dia Tres Pins- amb l’objectiu de fer de la música un recurs de desenvolupament personal i d’inclusió social a partir d’un concert obert a totes les entitats del Poble-Sec i al públic en general per fomentar la igualtat d’oportunitats i vetllar perquè els usuaris/es dels centres i persones amb dificultats de mobilitat puguin accedir a la música sense barreres.

L’objectiu de Conciertem és unir i cohesionar les persones que pateixen algun problema de salut mental i les que no per compartir i gaudir d’una activitat conjuntament. Alhora és un excel·lent vehicle per apropar la música en viu a persones que mai han pogut viure un concert en directe, és una experiència molt satisfactòria“, explica l’Adolf García.

Participació solidària dels grups musicals

Conciertem Deskartats

Des de la primera edició del Conciertem els grups musicals que han participat ho han fet de forma voluntària i solidària. “És la segona vegada que participem en el Conciertem. Repetim experiència desprès de l’any passat  perquè vam gaudir molt d’aquesta iniciativa i del públic que és molt entregat”, comenta el Miquel Guilera vocalista de Deskartats.Tornarem a venir encantats si ens tornen a convidar”.

Els integrants de Camí de l’Est també han repetit col·laboració desprès d’haver participat a la passada edició. “Estem encantats de tocar en un concert com el Conciertem. Ens sorprèn molt la resposta del públic: veiem des de l’escenari com ballen i riuen i la connexió que tenen amb la música” explica el seu vocalista, el Pau Martí.

Organitzem aquest concert amb moltes ganes perquè volem que tothom s’ho passi molt bé” ens explica el Joaquim, usuari del Centre de Dia Tres Pins i un dels usuaris que participen en l’organització del Conciertem, els quals tenen una oportunitat de realitzar tasques en base a l’aprenentatge que reben en el seu dia a dia al mateix centre. Durant el concert els usuaris/es són els encarregats d’acollir i informar als assistents a més de donar suport als músics en allò que necessiten i controlar que tot funcioni correctament a la sala.

Més informació:
Nota de Premsa IV Edició Conciertem
Web Centre de Dia Tres Pins
Web Residència Tres Pins

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut