Menu Close

El MWC premia una app co-desenvolupada per Pere Claver Grup que guia les persones amb discapacitat intel·lectual pel transport urbà

25/02/2019 – L’aplicació App&Town Compagnon, desenvolupada per Mass Factory amb la col·laboració del Grup Pere Claver Grup i Ampans, rep el dimarts 26 de febrer el Premi Creu Roja a la Innovació Tecnològica en el marc del Mobile World Congress de Barcelona. L’app és un sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial o altres trastorns cognitius que guia de forma precisa i en monitoratge constant la persona usuària de l’aplicació des d’un centre de control.

El jurat del premi va destacar l’aprofitament de la tecnologia que App&Town Compagnon realitza per a fins humanitaris. A més, la Creu Roja posa en valor la maduresa i adaptabilitat a diferents entorns de l’aplicació, que tot just acaba de celebrar el seu primer aniversari de funcionament amb més de 4.000 viatges assistits.

L’aplicació funciona a l’àmbit del sistema integrat de transport metropolità de l’ATM de l’Àrea de Barcelona, l’àrea metropolitana de Madrid, i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil. . Les entitats participants valoren la contribució d’aquest sistema com a eina facilitadora de la participació comunitària i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

Els principals beneficis que s’han detectat a nivell d’inclusió per a les persones usuàries són la millora en la capacitat d’autonomia dels usuaris i, en conseqüència, de l’ampliació de les seves competències per portar una vida independent, la millora en la seva llibertat de moviment i l’increment de la seva autoestima i amb ell una major il·lusió i ganes d’aprendre per afrontar nous aprenentatges i reptes personals.

Els experts en l’atenció i assistència de persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial i/o altres trastorns cognitius, posen també en valor el canvi de paradigma en la prestació de serveis assistencials que l’aplicació suposa, per la millora en l’autonomia personal que significa. App&Town Compagnon permet a les persones usuàries adoptar un rol actiu, a més d’ ampliar el cercle de relacions, mitjançant un vincle de confiança amb el personal tècnic que fa seguiment a través de l’ aplicació.

App&Town Compagnon és un projecte en el qual també donen participen l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, la Fundació Tallers,  la Fundació ADIMIR i la Fundació ONCE, i compta amb el suport d’entitats com “la Caixa”, Samsung, l’Autoritat del Transport Metropolità, la Fundació Vodafone España i l’Ajuntament de Barcelona.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut