Menu Close

I Trobada per impulsar l’Oci Inclusiu i l’accés a la cultura de Sants-Montjuïc

29/09/17. Avui s’ha celebrat a la Biblioteca Vapor Vell la “I Trobada Intersectorial per a l’impuls de l’Oci Inclusiu i l’accés a la cultura de Sants-Montjuïc”, un espai de trobada que té per objectiu sumar potencialitats entre els agents claus de les organitzacions de referència del territori i el sector amb la finalitat de crear nous projectes d’innovació social a favor de la promoció de l’oci inclusiu en el districte.

La trobada ha estat presentada per Joaquim Corral, Director de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, acompanyat per Joan Sanromà, Conseller de Barri Sants-Badal. Corral ha destacat el desig de que aquesta jornada “doni lloc a altres iniciatives o recursos que facilitin a la ciutat l’accés a la cultura, a la informació i a altres activitats d’oci”.

Lleure inclusiu

Seguidament s’ha donat pas a la intervenció de Núria González, Tècnica de l’Equip de Promoció i Suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i de Sonia Gainza, Directora d’Apropa Cultura, les quals han parlat sobre “La cultura i la transformació social”. Gainza ha remarcat també “la importància de que els grans equipaments de la ciutat s’impliquin en aquests projectes d’oci inclusiu i que obrin els seus espais a la comunitat en horari de dia“. La Directora d’Apropa Cultura ha parlat de com és d’important que les persones coneguin i sentin que aquests espais són per a ells i de la necessitat de generar una oferta d’oci i lleure molt més àmplia i amb més professionals.

El programa de la trobada ha continuat amb la intervenció d’Edgar Vinyals, President de l’Associació Saräu i Director del projecte Impuls Oci Inclusiu i accés a la cultura, que ha reflexionat sobre quins són els actuals reptes en l’impuls del lleure inclusiu i la democratització de la cultura. Vinyals ha plantejat dues qüestions claus: “què podem fer les entitats per promoure els vincles relacionals de les persones?” i també “quins són els reptes a assolir perquè cada vegada participin més persones en les activitats d’oci i lleure?”.

Presentació Oci inclusiu

Un dels principals segons Edgar Vinyals és “que les persones sentin que tenen llocs per anar” a més dels reptes, entre altres, d’innovació i de cooperació impulsant una xarxa d’equips operatius. “Tots necessitem suport per gestionar el difícil repte de relacionar-nos” ha comentat Edgar Vinyals com a punt final de la seva intervenció la qual ha donat pas a un espai obert al diàleg i el debat sobre l’oci inclusiu i l’accés a la cultura entre els representants de les organitzacions del districte assistents. Finalment, s’ha manifestat el desig de continuar apostant i fomentant noves accions per la diversitat, que afavoreixin la reducció de barreres culturals i la promoció de la igualtat d’oportunitats i accessibilitat universal en els equipaments de Sants-Montjuïc per incrementar la participació de les persones amb diversitat funcional.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental
Skip to content