Menu Close

Recomanacions si tenim al·lèrgia als fongs

Al·lèrgia als fongs

Els fongs que poden donar al·lèrgia no són els bolets ni els fongs que poden donar infeccions a la pell (micosi). Els fongs ambientals que provoquen al·lèrgia habitualment no entren al cos humà. Aquests fongs alliberen unes partícules microscòpiques anomenades espores. Les espores suren a l’aire i al ser respirades, poden causar símptomes d’asma, rinitis o conjuntivitis en les persones al·lèrgiques.

A l’interior de les cases, els fongs es poden trobar en habitacions humides, poc ventilades, no solejades, amb taques d’humitat, a les plantes d’interior, la pols, als banys i a llocs on s’emmagatzemen aliments. Són microscòpics i quan es veuen (taques negres d’humitat o en aliments fets malbé) és perquè n’hi ha en gran quantitat.

Però on més fongs hi ha és a l’exterior. Creixen a les deixalles, a les plantes, on hi hagi vegetació i terra, o als llocs on s’emmagatzemen aliments.

Els fongs creixen millor amb temperatures suaus i amb humitat (predominen a la primavera, estiu i tardor).

Recomanacions si tenim al·lèrgia als fongs

Recomanacions per als pacients al·lèrgics als fongs

Recomanem també, informar-se sobre la previsió setmanal d’espores en diferents zones de Catalunya a la web, entrant a l’apartat Predicció de la setmana en PDF.

Cal tenir en compte també que l’exposició a fongs és major als llocs humits com soterranis o cellers. Els dies humits hi pot haver més espores a l’aire.

Enllaç d’interès: Web Servei d’Al·lèrgia

Recomendaciones si tenemos alergia a los hongos

(Versión en castellano)

Los hongos que pueden dar alergia no son las setas ni los hongos que pueden dar infecciones en la piel (micosis). Los hongos ambientales que dan alergia habitualmente no penetran en el cuerpo humano. Estos hongos sueltan unas partículas microscópicas llamadas esporas. Las esporas flotan en el aire y al ser respiradas, pueden causar síntomas de asma, rinitis o conjuntivitis en las personas alérgicas.

En el interior de las casas, los hongos se pueden encontrar en habitaciones húmedas, poco ventiladas, no soleadas, con manchas de humedad, en plantas de interior, en el polvo, en baños y en lugares donde se almacenan alimentos. Son microscópicos y cuando se ven (manchas negras de humedad o en alimentos estropeados) es porque se encuentran en grandes cantidades.

Pero donde más hongos hay es en el exterior. Crecen en los desperdicios, en plantas, donde haya vegetación y tierra, o en lugares donde se almacenan alimentos.

Los hongos crecen mejor con temperaturas templadas y con humedad (predominan en primavera, verano y otoño).

Recomendaciones para los pacientes alérgicos a los hongos

Recomendaciones alergia a los hongos
Informarse sobre la previsión semanal de esporas en diferentes zonas de Cataluña en la web, entrando en el apartado Predicción de la semana en PDF.

Se debe tener en cuenta también que la exposición a hongos es mayor en lugares húmedos como sótanos o bodegas. En días húmedos puede haber más esporas de hongos flotando en el aire. 

Enlace de interés: Web Servei d’Al·lèrgia

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 5 / 5. Nombre de vots: 1

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Al·lèrgia

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut