Menu Close

Informació i recomanacions per a pacients amb al·lèrgia al pol·len

Al·lèrgia al pol·len

Els pòl·lens són grans microscòpics que es formen a les flors de les plantes, i que serveixen per a que facin fruits i es reprodueixin. Són causa freqüent d’al·lèrgia i poden donar símptomes d’asma, rinitis o conjuntivitis.

Hi pot haver pol·lens tot l’any doncs cada planta té la seva pròpia època de pol·linització. La primavera és l’estació en què més plantes deixen anar pol·len.

Recomanacions si es té al·lèrgia al pol·len

Cal informar-se de quina és l’època de pol·linització de la planta o arbre al que es té al·lèrgia, perquè la persona pot tenir més símptomes:

Calendari pol·línic de Catalunya Especies de polen alergièniques predominants a Catalunya

Es pot consultar la previsió setmanal de pol·lens a les diferents zones de Catalunya a la web, des de l’apartat Predicció de la setmana en PDF.

També cal tenir en compte que a les èpoques de pol·linització, els dies de vent poden augmentar l’exposició als pòl·lens i empitjorar els símptomes.

Els dies de pluja, el pol·len queda al terra i poden ser millors per als al·lèrgics. Les ulleres de sol eviten el cop directe del pol·len als ulls quan anem en moto o en bicicleta. Circular en cotxe amb la finestra tancada també pot ajudar a reduir l’exposició al pol·len.

Enllaç d’interès:

Web Servei d’Al·lèrgia

Información y recomendaciones para pacientes con alergia al polen

(Versión en castellano)

Los pólenes son granos microscópicos que se forman en las flores de las plantas y que sirven para que estas formen frutos y se reproduzcan. Son causa frecuente de alergia y pueden dar síntomas de asma, rinitis o conjuntivitis.

Podemos encontrar pólenes durante todo el año porque cada planta tiene su propia época de polinización. La primavera es la estación en la que más plantas desprenden polen.

Recomendaciones si se tiene alergia al polen

Informarse de cuál es la época de polinización de la planta o árbol al que se tiene alergia, pues es de esperar que la persona presente más síntomas:

Calendario polínico de Cataluña

Espécies de polen alergiénicas predominantes en Cataluña

Se puede consultar la previsión semanal de pólenes en diferentes zonas de Catalunya en la web, desde el apartado Predicción de la semana en PDF.

También hay que tener en cuenta que en las épocas de polinización, los días de viento pueden aumentar la exposición a los pólenes y empeorar los síntomas. Los días de lluvia, el polen queda en el suelo y pueden ser mejores para los alérgicos. Las gafas de sol evitan el choque directo del polen en los ojos cuando se va en moto o bicicleta. Circular en coche con la ventanilla cerrada también puede ayudar a reducir la exposición al polen.

Enlace de interés:

Web Servei d’Al·lèrgia

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 4 / 5. Nombre de vots: 1

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Al·lèrgia

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut