Menu Close

Presentem Més Espais, nou model de finançament amb impacte social i mediambiental

Aquest proppassat dimarts, 28 de setembre de 2021, es va formalitzar la constitució de Més Espais, un instrument destinat a finançar equipaments amb impacte social i mediambiental .

Els impulsors d’aquesta promoció són els entitats de l’Economia Social  Fundació Seira, Suara Cooperativa, Previsora General, Grup Cooperatiu TEB i Pere Claver Grup , que s’ha unit per  posar en marxa una eina comú que ajudarà a finançar els equipaments socials per generar serveis i ocupació.

Més Espais és una promotora que té com a finalitat aconseguir edificis, solars o societats propietàries d’equipaments per poder-els llogar a llarg termini a entitats de l’economia social i el tercer sector .L’objectiu, segons els seus impulsors, és que els entitats socials no hagin de suportar el pes de la inversió i es puguin dedicar a la seva missió, la prestació de serveis de qualitat.

“L‘economia social competim contra grans multinacionals amb capacitat inversora d’equipaments, per això havíem de trobar un instrument que ens ajudi a donar-hi resposta dels nostres propis valors”, explica Laura Peracaula, codirectora general de Suara Cooperativa.

Més Espais acompanya cada inversió i, per cada projecte, constitueix una promotora, una societat de capital compromès èticament, social i mediambiental . “És molt important per a les entitats d’economia social comptar amb alternatives de finançament perquè ens evita fer grans aportacions inicials, endeutar-nos excessivament o haver de fer front a interessos alts”, remarca Artur Feijóo, director financer de Grup Cooperatiu TEB.

De la seva banda, per a Carles Descalzi, director general del Grup Sant Pere Claver, “ és important que els entitats mantinguen el focus de la nostra missió: donar serveis de qualitat als col·lectius que atenem, i fer-ho amb compromís amb la comunitat ”. “Les mútues de previsió som un instrument d’economia col·laborativa, algunes associacions de persones que estem implicades també en aconseguir una societat més justa i solidària”, va afegir Jordi Busquet, Director General de Previsora General.

“També, des del punt de vista de la Fundació Seira, és important donar suport a projectes d’economia social i cooperativa que ofereixen solucions per a l’accés al finançament”. Així ho explica el seu president, Guillem Llorens, per qui un dels punts forts de Més Espais és la intercooperació d’entitats d’economia social .

La presentació formal de Més Espais va tenir lloc aquest passat dimearts en un acte en línia que va comptar amb l’ intervenció de l’economia i rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Oriol Amat, i del director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat, Josep Vidal .

Informació sobre Més Espais :
Com funciona –  Per què–  Nosaltres 

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content