Menu Close

Toni Coello: “Participar en el projecte d’inclusió social Mosaico de Sonidos em fa sentir orgullós”

14/02/17. “Ara la meva situació és molt millor. Estic a un pis, tinc una pensió i si necessito alguna cosa la Fundació m’ajuda”, ens explica el Toni Coello, un noi de 27 anys que fa cinc que està tutelat per la Pere Claver - Drets i Suports desprès de ser incapacitat per un jutge l’any 2012.

 

Actualment la Fundació treballa per garantir i vetllar pels drets dels 278 usuaris/es que tutela a més de millorar la seva qualitat de vida i fer un acompanyament segons les seves necessitats. En aquest sentit, el Toni s’ha incorporat també al Centre de Capacitació My Life que és un programa dirigit a joves i adults amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental amb l’objectiu de fomentar l’autonomia i l’aprenentatge d’habilitats de la vida diària per viure de manera més independent i afavorir la seva integració social a la comunitat.

“Mosaico de Sonidos”, projecte de música inclusiva 

El Toni és un apassionat de la música. Va començar a tocar el piano de forma autodidacta als 4 anys i des de llavors no ha deixat aquesta afició que, com ens explica, li permet “airejar la ment i recordar bons moments”.

A través de la Pere Claver - Drets i Suports el Toni forma part de “Mosaico de Sonidos”, un projecte de música inclusiva en el qual també participen quatre usuaris del Centre de Dia Tres Pins de Pere Claver Grup-Fundació Serveis Socials. “Mosaico de Sonidos” és un projecte social que integra orquestres i persones amb discapacitat intel·lectual per promoure els drets i la igualtat d’oportunitats i que té com eix central la música com instrument de desenvolupament personal i d’integració social.

Assaig Mosaico de Sonidos

A través d’aquesta iniciativa 228 persones amb discapacitat intel·lectual de tot l’Estat s’han integrat durant un any en 14 orquestres simfòniques per preparar conjuntament la interpretació de l’obra “La flor més gran del món”, una peça musical d’Emilio Aragón basada en el conte homònim de José Saramago. A partir d’aquesta peça els participants realitzen microcomposicions que se sumen a l’obra original amb la finalitat d’implicar les persones en el procés creatiu donant com resultat el títol del projecte: un veritable i únic mosaic de sons. El projecte ha estat una iniciativa de l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques en col·laboració amb Plena Inclusión i la Fundació BBVA.

El Toni i els quatre usuaris del Centre de Dia Tres Pins de Pere Claver Grup-Fundació Serveis Socials participen en els concerts de “Mosaico de Sonidos” de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya que se celebren a L’Auditori de Barcelona els dies 17, 18 i 19 de febrer.

Més informació i compra d’entrades “Mosaico de Sonidos”

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Drets i Suports, Oci inclusiu

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut