Menu Close

Ajuda’ns a moblar 8 pisos de lloguer social per a persones amb problemes de #salutmental

15/10/2015. Sant Pere Claver- Fundació Serveis Socials s’adhereix a la campanya #GivingTuesday que impulsa la Fundació Joia per moblar 8 pisos de lloguer social per a persones amb problemes de #salutmental. Ambdues entitats tenen una llarga trajectòria en la inserció social i laboral de persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental en situació de vulnerabilitat.

Diversos estudis recents evidencien que, un habitatge adequat i assequible redueix significativament el patiment físic i psicològic de les persones que es troben en situació de risc social. Aconseguir una llar on viure en dignitat i amb tranquil·litat representa, en poc temps, un millora quantificable de la seva salut, sobretot de la seva salut mental.

Segons els experts: “L’habitatge és clau. I dir habitatge no és només un sostre, sinó un lloc on viure de manera digna, que sigui assequible, segur, confortable, que proporcioni seguretat… Amb bones polítiques d’habitatge, la societat estalviaria en hospitals i serveis de salut mental”, asseguren els responsables del programa.

 

El repte consisteix en posar en marxa 8 pisos socials per a persones amb discapacitat per trastorns de salut mental. Aquestes persones es troben en risc d’exclusió, tenen pocs recursos econòmics i viuen en situació d’urgència en l’accés a un habitatge digne on poder tenir suport i seguiment social a la llar.

Aquests 8 pisos estaran ubicats a la ciutat de Barcelona i formen part de la Fundació Hàbitat3.

La Fundació Joia assumeix les següents tasques:

  • Comprem i instal·lem tot els electrodomèstics i el parament necessari per a la llar.
  • Comprem i muntem els mobles necessaris per vestir els pisos.
  • Ens encarreguem del manteniment dels pisos, la renovació dels mobles i el parament de la llar, quan sigui necessari.
  • Ens encarreguem de la gestió dels contractes de lloguer, del seu cobrament mensual i dels cobraments de subministraments per part de les persones que lloguen, ja que la Fundació Joia assumeix la responsabilitat del pagament mensual dels pisos i el seu manteniment a la Fundació Hàbitat3.

Des de la Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials ens encarregarem de proporcionar el suport i seguiment de les persones amb dificultats a causa de problemes de salut mental que viuran en aquests 8 pisos amb un contracte de lloguer social.

Així, entre la Fundació Joia i Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials aconseguirem desenvolupar un nou projecte d’inserció social per a persones amb suficient autonomia, però amb dificultats econòmiques, per a que tinguin accés a un habitatge digne i on puguin tenir suport i seguiment social a la llar.

Si aconseguim recaptar 7.000 euros podrem millorar les condicions de vida d’aquestes persones comprant i mantenint els mobles, electrodomèstics i el parament de la llar, i assegurarem la viabilitat del projecte.

Fes un #GivingTuesday i ajuda’ns a aconseguir aquest repte!

780_0377_91034_f52aeab9ac1269f4e1740240a580300d

Infografia font: El Punt Avui Notícia 14/10/2015

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental, Serveis Socials
Skip to content