Menu Close

L’atenció als adolescents i joves centra les activitats de Sant Pere Claver en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

05/10/2015.

 • 2 de cada 10 infants i adolescents pateixen un trastorn mental
 • Els problemes de salut mental acostumen a manifestar-se abans dels 14 anys
 • Els centres de salut mental infantil i juvenil van atendre durant el 2014 a 60.000 persones, un 7% més que l’any 2013. Aquest volum representa un 4% de la població de Catalunya menor de 18 anys.
 • 1 de cada 8 nois/es atesos al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) pateix un trastorn mental greu, un 53% més que en el 2009

Barcelona,05 d’octubre de 2015 – Sant Pere Claver – Fundació Sanitària organitza els propers dijous 8 i divendres 9 d’octubre el programa d’activitats gratuïtes Mentalitza’t amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

Al món, 2 de cada 10 nens i adolescents tenen un trastorn mental segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A més, gairebé la meitat dels problemes de salut mental es manifesten abans dels 14 anys. Per això la jornada Mentalitza’t d’aquest any està centrada en l’atenció als adolescents i joves, i el seu entorn.

El nou equipament de Cal Muns, des d’on fa més de mig any ja treballen diferents programes de salut mental i serveis socials, acollirà el gran gruix d’activitats, al carrer Gavà, número 70-72, del barri de la Bordeta de Barcelona.

Entre les activitats més destacades hi ha:

 • PER A TOTHOM. Converses: “Les relacions amb adolescents avui. Tens fills adolescents? Els gaudeixes?”. Les psicòlogues de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària Gemma Borraz de l’Equip d’Atenció al Menor (EAM), i Ariadna López del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), parlaran sobre una etapa de la vida amb molts canvis. La conferència, dirigida al gran públic, tindrà lloc el proper dijous 8 d’octubre de 18.30h a 20.00hores a la sala d’actes Maria Victòria Oliva de Cal Muns. La inscripció és gratuïta i l’aforament limitat.
 • PER A PROFESSIONALS. Sessió clínica: “Experiències d’aproximació a l’adolescent”. Els professionals de la salut mental es poden inscriure en aquesta taula rodona moderada per Òscar Veciana, psiquiatre de l’Hospital de Dia per a Adolescents de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, que tindrà lloc el proper divendres 9 d’octubre de 8.30h a 10.30hores a la sala d’actes Cotxeres de Sants. Al debat participaran Ylenia García, metgessa familiar i comunitària especialitzada en atenció als adolescents; Jordi Bernabéu, psicòleg i educador especialista en atenció i prevenció en consum de drogues i usos 2.0 (internet, xarxes socials…); Sílvia Egea, psicòloga del Centre Jove d’Anticoncepció i  Sexualitat (CJAS); i Asun Soriano, psiquiatre de l’Hospital de Dia per a Adolescents de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.
 • ACTIVITATS ESPORTIVES. La plaça de Cal Muns serà l’epicentre de les activitats esportives el proper divendres 9 d’octubre. De 12h a 19hores s’organitzaran partits de futbolí i tennis taula oberts a tots els públics. A la tarda, de 17 a 19hores hi haurà un torneig de tennis taula per a adolescents de 12 a 21 anys, en què els joves poden inscriure’s el mateix dia fins a un quart d’hora abans de l’inici. A les 19hores hi haurà entrega de premis.
 • FOTOGRAFIA i CURTMETRATGE. Tant dijous 8 com divendres 9 d’octubre la sala d’actes Maria Victòria Oliva de Cal Muns acollirà l’exposició de fotos fetes pels usuaris i les usuàries de l’Hospital de Dia per a Adolescents de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària. El divendres 9 octubre de 15 a 19h es projectarà ininterrompudament el curtmetratge ‘Contrareloj’ realitzat pels mateixos usuaris. L’entrada és lliure.

Pots descarregar-te el flyer aquí
Pots descarregar-te el pòster aquí

 Què és la salut mental? Sant Pere Claver – Fundació Sanitària té més de 65 anys d’experiència en l’atenció a persones amb problemes de salut mental. Els seus professionals treballen per millorar la qualitat de vida i promoure la salut d’aquestes persones, amb especial atenció als col·lectius en risc d’exclusió social.

En total 161 professionals treballen a Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, un equip que compta amb metges, psicòlegs, infermers, i educadors i treballadors socials entre d’altres.

Durant l’últim any la institució ha vist com la demanda en salut mental de la població ha augmentat, tant en el nombre de persones en risc de la vulnerabilitat com en el nombre de visites realitzades. Aquest mateix escenari també s’ha produït a tota la xarxa pública d’atenció a la salut mental a Catalunya.

En aquest sentit Sant Pere Claver – Fundació Sanitària ha prioritzat l’atenció a les dues franges extremes d’edat: els infants i adolescents, i la gent gran. Probablement aquests han estat els col·lectius que han patit amb major severitat les conseqüències de la crisi social i econòmica, i la davallada de recursos.

Durant el 2014, segons dades de la memòria anual:

 • El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) ha visitat 1.420 pacients, i ha realitzat 714 primeres visites i 7.173 visites successives.
 • L’Hospital de Dia per a Adolescents ha visitat 68 pacients i ha realitzat 6,643 visites.
 • L’Equip d’Atenció al Menor ha visitat 303 pacients derivats de Justícia Juvenil, dels quals 163 són pacients nous. Això ha comportat un total de 2.815 visites realitzades.

Els mitjans de comunicació podeu contactar amb:

Grup Sant Pere Claver
C/ Vila i Vilà, 16. 08004 Barcelona
Tel 93.442.88.29 – 670 098 544
Fax 93.329.29.54
jribo@fhspereclaver.org
www.santpereclaver.org
@fundspereclaver

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content