Menu Close

La defensa jurídica per a persones amb problemes de salut mental es consolida amb 500 casos

11/02/2016. El programa d’assessorament i defensa jurídica JURIMM per a persones amb problemes de salut mental arriba als 500 casos atesos des de la seva creació el febrer de l’any 2010. Aquest projecte els ofereix informació i assessorament en qüestions civils, penals i laborals de forma personalitzada. A més, ofereix la defensa d’un procediment en el cas que la persona s’hagi vist involucrada en un acte il·lícit de caire civil, penal o laboral. El servei també s’adreça als seus familiars, que sovint es veuen involucrats en la presa de decisions importants a favor de la persona afectada.

Aquest programa neix d’un conveni entre Pere Claver Grup – Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) per oferir expertesa i sensibilitat en l’àmbit jurídic cap a persones amb problemes de salut mental. Al llarg de la seva història han ofert els seus serveis nou advocats (set advocats civils, un advocat laboral i un advocat penal).

Wilan Kao, coordinadora del JURIMM, explica que la consulta estrella d’aquest servei són les figures de protecció, com la tutela i la curatela. Altres dubtes que arriben al servei són aclarir qüestions relacionades amb els drets d’una persona amb problemes de salut mental, el testament, el carnet de conduir i les separacions, entre d’altres. Pel que fa a actes il·lícits hi ha molt poques preguntes.

“La difusió del projecte fa que cada vegada més ens derivin casos des d’altres dispositius assistencials com centres d’atenció primària, centres de salut mental per adults, hospitals de dia, centres d’atenció i seguiment a les drogodependències o unitat d’aguts i subaguts”, diu Kao.

De moment el programa JURIMM està molt focalitzat a Barcelona però es preveu estendre’l a tot el territori a través dels Espai Situa’t, un punt d’informació i assessorament específic sobre el trastorn mental a tota la ciutadania. Qualsevol persona amb un problema de salut mental pot sol·licitar aquest servei a través de la Federació SMC, de l’associació de familiars i afectats del seu territori o per derivació d’algun servei en salut mental al qual estigui vinculat.

Per qualsevol consulta podeu contactar:

Federació Salut Mental Catalunya
Tel. 93 272 14 51
Horari d’atenció telefònica dimarts i dijous de 9h a 13h
saf@federacio.salutmental.org
www.salutmental.org

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 5 / 5. Nombre de vots: 1

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Drets i Suports, Salut Mental, Serveis Socials

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut