Menu Close

Èxit continuat del programa SIOAS amb noves oportunitats d’Inserció Laboral a Barcelona ciutat

  • El SIOAS amplia el seu àmbit d’intervenció oferint els seus serveis a Barcelona ciutat
  • L’edició 2022 – 2023 del programa va permetre realitzar un període de pràctiques en empreses ordinàries a un total de 16 persones.
  • L’Aeroclub de Sabadell va contractar a una persona després de realitzar un període de pràctiques.

El programa SIOAS (Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció), subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i cofinançat per la Unió Europea, permet al Servei d’Inserció Laboral  (SIL) de Fundació Tallers, dins l’àmbit d’Inclusió Laboral de Pere Claver Grup, generar oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat i/o diagnòstic de salut mental. Si bé aquest programa ja fa 10 anys que s’està executant a Fundació Tallers, enguany hem ampliat el nostre radi d’intervenció a Barcelona ciutat, concretament al districte de Sants-Montjuïc, en el barri La Marina del Port, el qual mostra una incidència de l’atur de llarga durada superior a la mitjana de Barcelona, destacant el pes de l’atur femení. Els bons resultats dels SIOAS anteriors avalen que es pugui generar un impacte positiu en la millora de l’ocupabilitat del barri. Les persones que acompanyen des d’aquest nou dispositiu d’atenció són, entre d’altres, persones derivades dels diferents serveis i programes de Pere Claver Grup, tant de l’àmbit de Salut Mental, com del de Drets i Suports i el de Serveis Socials.

És en aquest nou punt d’actuació on s’ha donat el tret de sortida a les pràctiques en empreses ordinàries en el marc del SIOAS 2023-2024, concretament a la botiga Wala del Passeig de la Zona Franca. Un total de 3 persones participants del programa gaudiran d’un període d’apropament al mercat laboral i coneixeran en detall les tasques d’un perfil professional concret.

El programa SIOAS es distingeix per l’èxit constant i continuat any rere any. A l’última edició, es van formalitzar 16 convenis de pràctiques amb 13 empreses ordinàries com Vila Pickelball o Norauto entre d’altres, mantenint-se posteriorment a la seva borsa de candidatures i aconseguint una inserció laboral a l’Aeroclub de Sabadell. També es vol fer especial menció a Mon Vertical per la seva bona predisposició a l’acollida de persones en pràctiques en situacions més desafavorides (baixa qualificació i/o baixa o nul·la experiència laboral), o a Magnetti Marelli, ressaltant la seva alta implicació en tot el procés d’acollida, en la formació que es proporciona i en la diversificació de coneixements que aporten. Finalment, destacar que dues dones que van realitzar pràctiques com a monitores a La Vostra Cuina i a Càtering La Vostra Cuina, van voler aprofundir en el sector i van decidir inscriure’s a formacions homologades.

Les col·laboracions establertes amb les empreses a través del programa SIOAS són accions molt ben valorades per les pròpies organitzacions, pel nostre servei i, el que és més important, per les persones participants. Per part de les empreses, tenen la possibilitat de sensibilitzar-se amb el col·lectiu, de trencar estigmes i, evidentment, de disposar d’una borsa de candidatures per possibles vacants.

Respecte al nostre servei, valorem molt positivament la possibilitat d’oferir aquesta experiència per tal de tenir una visió més integral de les competències d’aquella persona en un entorn laboral real, no només a nivell tècnic, sinó també a escala d’actituds i aptituds.

Per últim i més important, les persones que realitzen aquests períodes de pràctiques en empreses ordinàries afegeixen al seu currículum una experiència laboral recent, trenquen de vegades amb anys de desconnexió del món laboral, coneixen un ofici i, en el millor dels casos, aconsegueixen una feina.

Aquest èxit ve determinat en gran mesura pel fet que tant persones participants com empreses col·laboradores són acompanyades en tot moment i durant tot el procés per l’equip tècnic del SIL, professionals de l’orientació laboral i de la prospecció d’empreses. Els dubtes, les pors, les inseguretats o el desconeixement són factors que poden desencadenar frustracions, pel que un bon assessorament i supervisió permet captar aquestes primeres senyals d’alarma per tal d’intervenir a temps.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 4.3 / 5. Nombre de vots: 6

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content