Menu Close

El “X Congrés Internacional Filosofia i Salut Mental” tracta la vulnerabilitat i la fragilitat humana després de la pandèmia

  • Més de 200 assistents es reuneixen per debatre sobre Filosofia i Salut Mental
  • Coorganitzat pel grup d’investigació APORIA de la Universitat de Barcelona amb l’Institut Docent i Recerca Sant Pere Claver

Barcelona, 21 de febrer de 2021 – El passat 17 i 18 de febrer es va celebrar la desena edició del Congrés Internacional Filosofia i Salut Mental, amb més de 200 assistents, a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Un esdeveniment on, a través d’experts del sector de la Psiquiatria, la Psicologia i la Filosofia, es va tractar la vulnerabilitat i la fragilitat humana després de la pandèmia. El congrés va ser coorganitzat pel grup Aporia de la Universitat de Barcelona i l’Institut Docent i Recerca Sant Pere Claver. 

L’acte va ser presentat per Berna Villarreal, coordinadora de l’Institut Docent – Recerca Sant Pere Claver, i Josep Maria Esquirol, professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Villarreal va recalcar la satisfacció de poder tornar-se a trobar per debatre sobre dues accions fonamentals com són “pensar i cuidar“. Esquirol va acabar la presentació agraint l’assistència de tot el públic, i el treball conjunt entre el comitè científic, els ponents i l’organització per dur a terme aquesta desena edició.

Aquest congrés, ajornat des de l’any passat per qüestions sanitàries, ha tingut com eix principal reflexionar des de la filosofia i la salut mental sobre la vulnerabilitat de la vida humana i sobre l’assistència sanitària i social com accions primordials per abordar aquesta fragilitat. Dos aspectes que des de l’inici de la crisi sanitària per la Covid-19 s’han fet més evidents que mai. El dret a suïcidi, l’ètica des de les bones pràctiques o la psicopatologia, van ser eixos de debat.

El congrés va estar encapçalat per 5 ponències principals de: Pablo Ramos, psiquiatre de l’Hospital Universitari de la Princesa de Madrid; Josep Maria Esquirol, professor de Filosofia de l’UB; Vicente Sanfélix, professor de Filosofia de la universitat de València; Tomás Domingo, professor de Filosofia de l’UNED; i Begoña Roman, professora de Filosofia de l’UB.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 4.2 / 5. Nombre de vots: 5

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Institut Docent i Recerca, Pere Claver Grup
Skip to content