Menu Close

L’educació sanitària en el lleure millora l’adquisició d’hàbits saludables en infants amb asma i/o al·lèrgia

02/05/17. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Asma impulsat  per la Global Initiative for Asthma (GINA), Pere Claver Grup-Fundació Sanitària presenta la 28ª edició de les Colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia. Es tracta d’un programa d’educació sanitària en el lleure, únic a Catalunya i pioner a la resta de l’Estat que ha ajudat a més de 2.000 infants a conèixer una malaltia que podria afectar la seva qualitat de vida.

Les colònies, que han estat reconegudes amb el Premi “Jaume Suñol i Blanchart” de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, estan dirigides a infants entre els 8 i els 14 anys amb asma o al·lèrgia i tindran lloc del 19 al 28 de juliol a la masia L’Armentera situada en el terme municipal de l’Esquirol a Osona (fotografies colònies).

L’asma es la malaltia crònica més freqüent a l’edat infantil però és una malaltia agraïda. Segons el Dr. Carles Lucas, Cap del Servei d’Al·lèrgia de Pere Claver Grup-Fundació Sanitària i impulsor i responsable de les colònies, “si tu la tractes bé, ella et tractarà bé, doncs l’actitud de qui la pateix pot influir de manera determinant en l’evolució i per això és important conèixer-la”. Es calcula que a Catalunya l’asma afecta a un 10% de la població pediàtrica.

Per la seva banda, l’al·lèrgia infantil afecta un 25% de la població i el millor tractament és conèixer els elements al·lergògens i saber com evitar-los. Cada cop hi ha més infants al·lèrgics als aliments i necessiten conèixer la forma d’evitar les reaccions i com tractar-les si es produeixen.

L’educació sanitària a través del joc

Colònies asma i al·lèrgia

Les colònies tenen per objectiu demostrar que cap d’aquestes malalties no ha d’impedir fer una vida normal a través d’un programa d’educació sanitària que promou l’aprenentatge des del joc doncs “la predisposició és més gran i els resultats obtinguts són millors. Fer educació sanitària dels infants separats per una taula i una bata blanca no és la millor tàctica”, comenta el Dr. Carles Lucas. Per aquest motiu, des de Pere Claver Grup-Fundació Sanitària aposta per fer educació sanitària a través del lleure. D’aquesta manera, els infants no només aprenen allò necessari sobre la malaltia sinó que també gaudeixen de tot el que comporta una colònia d’estiu: el treball en equip, l’autonomia personal, el contacte amb la natura o l’adquisició d’hàbits saludables.

Després de més de 20 anys d’experiència en asma, s’ha ampliat el ventall de les colònies a tots els infants al·lèrgics, especialment els que ho són als aliments.

Més informació:
Web “Colònies per conèixer l’asma i l’al·lèrgia”
Pàgina Facebook Colònies
Perfil Twitter Colònies 
Servei d’Al·lèrgia

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Al·lèrgia

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut