La concepció del psicòleg en el servei de Dar Chabab sempre ha estat una figura difícil de presentar als joves i també d’acceptar per part d’aquests. Durant el temps de vida del servei, els i les professionals hem hagut de canviar el paradigma en la intervenció psicològica per poder, de mica en mica, establir una atenció més acurada i acceptada pels usuaris.
El centre ofereix la possibilitat d’iniciar la vinculació amb els joves d’una manera més informal, estant presents als espais del centre on els joves desenvolupen el seu dia a dia. Poder anar modificant el setting ha estat una eina d’utilitat per al procés de vinculació, però també en altres ocasions perjudicial a l’hora d’establir una vinculació amb l’enquadrament terapèutic desitjat. Ja que, si la intervenció del psicòleg es situa molt a prop de l’educativa, els rols es desdibuixen. Amb el temps i l’acceptació del rol del psicòleg per part dels joves ha estat més fàcil no caure en l’error de barrejar demandes ni intervencions.
Durant el procés de construcció i consolidació del projecte la figura del psicòleg ha anat transformant-se quant a la percepció per part dels joves. En paral·lel, el centre segueix adaptant-se a la realitat per trobar el millor encaix possible. A mesura que es va avançant, els perfils professionals també es van definint millor en benefici del projecte. S’ha establert una retroalimentació positiva, afavorint els diferents rols professionals i millorant les dinàmiques del centre. A més, amb el temps hem pogut adonar-nos de com s’ha creat una cultura entre els joves. I s’ha perdut la por i desestigmatitzat la figura i concepció del psicòleg. Quan els joves han percebut els beneficis de la relació terapèutica, tant en ells mateixos, com en altres joves amb qui s’han sentit identificats, el treball del psicòleg ha adquirit una magnitud diferent.