Menu Close

SportJove, una oportunitat per als joves de sentir-se part d’un equip

07/01/2016. SportJove és una oferta esportiva que inclou activitats de futbol sala i bàsquet per a joves entre 14 i 21 anys amb alguna problemàtica mental i/o en risc d’exclusió social. “Aquesta iniciativa els hi dóna l’oportunitat de fer de l’esport, una eina terapèutica. Donar continuïtat a la millora psico-social que hagi adquirit a altres serveis de salut, i en definitiva tenir una experiència engrescadora que els permeti, fer l’esport que els agrada, junt amb altres companys d’equip” destaca Gemma Segura, educadora social de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.

Els professionals de l’Hospital de Dia per a Adolescents Sant Pere Claver van detectar la necessitat de molts d’aquests joves, de poder realitzar una activitat esportiva, on la finalitat no fos únicament la competició. Necessitaven un lloc, on mantenir una activitat, sentir-se part d’un equip, poder conèixer gent, a qui els hi agrada el mateix esport i un tècnic que entengués les seves dificultats.

SportJove és un programa que incideix, tan en l’aspecte físic, social, com emocional. Així doncs, “SportJove pretén ser una plataforma, perquè després els joves puguin participar en d’altres activitats, per les quals ara no estan emocionalment preparats”, comenta l’educadora social de l’Hospital de Dia.

L’experiència en primera persona

En total 15 joves –cinc noies i deu nois – participen en equips mixtes a SportJove, on dues vegades a la setmana durant una hora entrenen a bàsquet o futbol sala al Poliesportiu Tres Xemeneies al barri del Poble-Sec. Una de les noies que hi participa explica: “Em diverteixo molt, m’agrada massa. He conegut gent nova, molt especial i molt maca”, explica aquesta participant, que de gran, vol ser entrenadora de futbol de nens petits.

Amb aquesta iniciativa, els joves senten que “formen part d’un equip, què algú compta amb ells i de què aquell partit o entrenament no és el mateix sense ells; fins i tot molts dels participants queden fora del context d’SportJove”. Tenir una rutina i hàbits saludables que passen per preparar-se una bossa, assistir a l’activitat, estar amb altres companys… els influeix positivament, ressalta Gemma Segura, recuperant alhora una socialització que molts no tenen o han perdut.

Sportjove està obert a adolescents de 14 a 21 anys que viuen a  l’àrea metropolitana de Barcelona i que estan atesos en algun servei de la xarxa de salut mental o entitat, que vetlla per evitar el risc d’exclusió social.

Més informació del programa SportJove:
sportjove@fhspereclaver.org
www.spcsalut.org/sportjove
Tel. 93 431 71 62
Gemma Segura (educadora social)
Sergio Sánchez (educador social)
Anna Villanueva (psicòloga)

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental, Serveis Socials

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content