Menu Close

Sant Pere Claver obre el primer Centre de Capacitació My Life per contribuir a l’autonomia de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental

02/12/2015. El Centre de Capacitació My Life és un servei pioner i innovador en l’acompanyament de processos de capacitació i promoció de l’autonomia en persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental de la Fundació Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials. L’objectiu principal és que les persones usuàries puguin viure de manera més independent i s’integrin plenament a la seva comunitat.

El projecte està pensat per a persones d’entre 16 i 45 anys amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental, que visquin en el domicili familiar, en residència o habitatge protegit. My Life ofereix un màxim de 9 hores setmanals per usuari, durant dos anys, en què es duen a terme activitats pràctiques i continguts teòrics per afavorir l’aprenentatge d’habilitats per a la vida quotidiana. Amb la metodologia My Life es treballen temes com la gestió del temps i de l’estrès, la comunicació i la gestió dels conflictes, el maneig dels diners, la construcció de confiança, la higiene personal i fins i tot, la cerca de feina i la vivenda. Des del centre s’acompanyen recorreguts individualitzats d’autonomia personal, treballant en col·laboració amb els familiars i els serveis comunitaris i terapèutics corresponents, per afavorir un creixement personal i un canvi efectiu a la vida de l’usuari.

“L’apoderament, l’autonomia i la capacitació i entrenament d’habilitats de les persones contribueix a evitar que els usuaris estiguin institucionalitzats en recursos residencials de llarga estada, o fins i tot de per vida”, comenta Carles Descalzi, gerent del Grup Sant Pere Claver sobre el repte social de comprendre i fer efectiu el potencial de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i afavorir la seva independència i ocupació a través de programes com My Life. A més, aquest tipus d’intervenció suposa un estalvi de fins un 80% per a les famílies o l’administració pública, al mig i llarg termini.

Aquest projecte proposa un canvi de paradigma, en un escenari en què el model d’atenció tradicional no genera prou oportunitats perquè les persones puguin desenvolupar habilitats necessàries per viure de forma independent i amb confiança en elles mateixes. En canvi, els professionals de My Life ofereixen eines d’aprenentatge i suport, perquè aquestes persones puguin desenvolupar i mantenir la seva independència. “Qualsevol persona pot seguir aprenent. Tots creixem si tenim la motivació i les eines adequades”, puntualitza Eshel Herzog, coordinador del programa My Life. És una bona eina, i amb la flexibilitat suficient per dissenyar un recorregut personalitzat i a més, amb una estructuració rigorosa dels continguts, que permet un treball enfocat i una avaluació constant dels avanços que fa cada usuari”.

Inspiració anglosaxona i amb resultats validats

My Life és un projecte que s’inspira en el programa d’origen anglès My Life, Learning Independence ForEver, on ja fa sis anys que funciona amb bons resultats. Un 90% de les persones millora en aspectes d’autonomia i un 15% aconsegueixen sortir de la residència per viure de manera independent, integrats en la comunitat. L’experiència a Anglaterra ha rebut el premi nacional més important d’atenció a les persones, ‘Skills for Care’.

A Catalunya, el projecte My Life es desenvolupa en el primer Centre de Capacitació My Life Barcelona que ha entrat en funcionament aquest octubre i ofereix els seus serveis a entitats i particulars. El programa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i l’Obra Social “la Caixa” així com altres entitats que també han col·laborat: UpSocial, ESADE, BBVA i Ship2B.

En aquest sentit l’Ajuntament de Barcelona ha reconegut la vocació i voluntat innovadora en l’àmbit dels serveis socials i projectes d’intervenció social de Sant Pere Claver. A més, el projecte My Life va ser un dels deu finalistes entre més de 300 projectes d’impacte social, sostenibilitat i innovació a Momentum Project España 2014, una aposta per la emprenedoria social impulsada per ESADE i el BBVA.

Podeu consultar més informació en el següent enllaç.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 4 / 5. Nombre de vots: 1

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental, Serveis Socials

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content