Menu Close

Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials cogestiona un Hotel Salut per a persones en situació de vulnerabilitat

Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials cogestiona des d’avui l’Hotel Salut, un dispositiu d’aïllament temporal per a persones que han donat positiu a les proves de la Covid-19 o presenten símptomes de la malaltia i, que degut a la seva situació de vulnerabilitat socioeconòmica i de carència d’una llar o habitatge, no poden fer el confinament a nivell domiciliari.

El servei és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per oferir atenció sanitària per part del Consorci Sanitari de Barcelona, a través de l’Equip d’Atenció Primària 2K Gaudí i atenció social a càrrec de l’Institut Municipal de Serveis Socials gestionat a través de la Fundació Sant Pere Claver.

L’Hotel Salut dóna resposta a les necessitats dels pacients tant d’atenció sanitària primària com d’allotjament, alimentació, higiene i acompanyament social:

Equip d’atenció social 

Integrat per 42 professionals majoritàriament de l’àmbit de l’educació social i la integració social distribuïts en diferents torns per garantir l’atenció les 24h al dia els set dies de la setmana. 

Acompanyament social i psicològic

La tasca es centrarà en facilitar i acompanyar l’acollida, comunicar la normativa del centre i les condicions de l’estada per tenir cura de l’estat anímic i oferir suport emocional així com garantir la cobertura de necessitats bàsiques de la persona atesa.

Durada de l’estada

L’estada de cada pacient dependrà dels professionals sanitaris responsables del recurs en base a la valoració del seu estat de salut i basant-se en els protocols d’actuació establerts per l’Agència de Salut Pública de Barcelona. S’estima que pot ser d’entre 14 i 21 dies, depenent de l’evolució de cada cas. A l’alta, seran derivats i acompanyats al seu habitatge habitual.

Capacitat i permanència del recurs

El servei compta amb un mòdul de 40 places ampliable a un segon mòdul de 40 més amb la finalitat de donar resposta a un possible increment de la demanda del servei. La permanència del recurs dependrà del manteniment de l’estat d’alarma i de la planificació pel procés de desconfinament social.

Màximes mesures de protecció

Per garantir les màximes mesures de protecció de les persones ateses i del personal tècnic s’ha establert un suport d’infermeria que pertany a la Guàrdia Urbana i el Cos de Bombers per facilitar la coordinació i acompanyament inicial del servei.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 4.3 / 5. Nombre de vots: 6

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup, Salut Mental
Skip to content