Menu Close

Publicació del llibre “Adolescencia y transgresión” de l’Equip d’Atenció al Menor

Aquest mes d’octubre ha sortit publicat el llibre Adolescencia y transgresión: la experiencia del Equipo de Atención al Menor (EAM), editat per la editorial Octaedro amb la col·laboració del Institut de Docència i Recerca de Sant Pere Claver i dels propis autors del llibre: Jorge Tió, Lluís Mauri, Pilar Raventós, Begoña Vázquez, Juan Antonio Pla, Vicente Llibrer, José Luis Pérez i Gemma Borraz. El llibre també inclou un capítol escrit per Lidia Ayora i Charo Soler, del Servei de Mediació i Assessorament Tècnic de la Direcció General de Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

Els professionals de l’EAM recullen en aquest llibre més de 20 anys d’experiència d’atenció a la salut mental d’adolescents derivats des dels diferents àmbits d’actuació de la Direcció General de Justícia Juvenil.

El llibre pretén contribuir a la comprensió profunda dels problemes de conducta més conflictius que determinats adolescents poden plantejar en els seus entorns de convivència. Per això va dirigit a una àmplia xarxa de professionals que, tant des de contextos educatius, socials, sanitaris com judicials, mantenen dia a dia contacte amb els adolescents als que tracten d’ajudar a construir un procés de maduració personal.

“Entre d’altres coses, el llibre tracta d’explicar què hi ha més enllà del diagnòstic de trastorn de conducta amb què ens arriben molts adolescents, per oferir una comprensió del que hi ha darrere de determinats comportaments”, comenta Lluís Mauri, director de l’Institut de Docència i Recerca Sant Pere Claver i un dels coordinadors del llibre.

Segons Mauri, “la transgressió és un fenomen normal i necessari en la construcció de la identitat de l’adolescent”, però sovint xoca amb el món del adults i a voltes amb la justícia, quan parlem de delictes. Pot ser o no problemàtica en sí mateixa, és important distingir-ho, i també és molt important la resposta que rebi de l’entorn, per tal d’afavorir el seu desenvolupament saludable.

A Adolescencia y transgresión es descriu el model d’intervenció de l’EAM i la metodologia d’abordatge interdisciplinari, fonamental per a l’eficàcia de la intervenció. “Col·laborem molt estretament amb els equips de justícia i junts hem desenvolupat un model d’intervenció, construint estratègies que potencien les diferents intervencions dels professionals”, apunta Mauri.

El llibre ja es pot adquirir a les llibreries o directament a través del Institut Docent, que disposa d’un nombre limitat d’exemplars. En aquest enllaç es pot descarregar de forma gratuïta una mostra del llibre.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Drets i Suports, Institut Docent i Recerca, Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content