Menu Close

Conferència sobre sentències de modificació de la capacitat

Pepa Picas, directora de la Fundació Tutelar Lluís Artigues (FLA), ha participat una conferència al curs del Centre de Suport Professional de la Ciutat de la Justícia, organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

La xerrada porta per títol La interpretació i l’execució de les sentències de modificació de la capacitat i comentaris sobre l’article 12 de la Convenció de Nova York. Com a ponents també han intervingut Josep Maria Soler, gerent de la Fundació Comarques Gironines, i Victòria Morell, gerent de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya.

“Aquest curs ens permet acostar-nos als companys que sí que porten un procediment judicial”, ha comentat Picas en l’obertura de l’acte en què s’ha tractat la dificultat en la interpretació de les sentències.

Segons la directora de la FLA fa falta molt treball social per suplir les mancances de l’ordenament jurídic. “Una bona sentència facilita l’estil de vida d’una persona, a qui cal tutelar mitjançant la coordinació dels diferents dispositius que hi intervenen”, ha valorat.

Picas ha considerat que una “bona sentència” li diu a la fundació fins on i quins àmbits s’han de regular per evitar els abusos en la intervenció. Durant la seva exposició ha fet referència a diferents casos de sentències de modificació de la capacitat.

A Catalunya hi ha 12 entitats tutelars enfocades a persones amb problemes de salut mental. En total atenen uns 3.100 ciutadans, que suposen la meitat del total de persones tutelades.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 2 / 5. Nombre de vots: 1

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Drets i Suports, Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut