Menu Close

L’Obra Social “la Caixa” al costat de la Pere Claver - Drets i Suports

20/10/2015. L’Obra Social “la Caixa” va fer entrega recentment d’un donatiu de 6.000 € a la Fundació Privada Lluís Artigues que servirà per iniciar el projecte de “reinserció sociocomunitària per persones amb problemes de salut mental que han perdut la capacitat d’obrar”. L’esmentat projecte és un programa pilot que té per objectius: treballar el vincle entre els professionals i els usuaris per tal que aconsegueixin els objectius d’autonomia personal i aproximació a la inserció social i de l’entorn comunitari, així com oferir a les persones incapacitades accions adreçades a ampliar la seva xarxa social, incidint en una millora de la seva autoestima.
Maria Bravo, directora de l’oficina 0148 de “la Caixa” d’Esplugues de Llobregat i Carles Descalzi, gerent del Grup Pere Claver Grup, van signar el certificat de donació.

El benestar de les persones tutelades

La Fundació Tutelar Lluís Artigues (FLA) és una entitat sense afany de lucre que forma part del Grup Pere Claver Grup, un conjunt d’entitats amb compromís social que comparteixen un mateix model assistencial i d’intervenció. Els professionals de la FLA vetllen pel benestar de les persones afectades per un problema de salut mental, disminucions psíquiques o malalties associades a l’envelliment que no es poden valer per si mateixes. Un jutge modifica la capacitat d’obrar d’aquestes persones mitjançant una sentència.

En el cas de què una persona no tingui la protecció dels seus familiars, el jutjat sol·licita a la unitat de tuteles del Departament de Benestar i Família que comuniqui quina entitat sense ànim de lucre és la més adient per assumir el càrrec, en funció del perfil i lloc de residència de la persona. Aleshores la fundació tutelar rep la documentació del jutjat i estudia el cas per la seva acceptació. Un cop acceptat el càrrec judicial, la Fundació estableix quin és l’abast i els àmbits en què la FLA ha d’intervenir des de les seves àrees d’intervenció social, jurídica i econòmica. Una sentència designa un Tutor o Curador en funció de si ha de representar o si només ha de complementar a la persona que el jutjat hagi modificat la capacitat d’obrar.

Coneix les històries de la Carmen, la Mertitxell i l’Aurea:

 

 

Lluís Artigues – Fundació Tutelar C/ Vila i Vilà 16, 08004 Barcelona.
Tel. 93 324 88 91. Fax 93 442 74 31
Mail: fla@fla.cat Web: www.fla.cat

 

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Drets i Suports

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut