Menu Close

L’Ajuntament reconeix a Sant Pere Claver, impulsor de la innovació social

L’Ajuntament de Barcelona vol presentar i reconèixer el treball d’organitzacions que fan realitat l’impuls a la innovació social i que, d’aquesta manera, participen com a actors clau al nostre entorn (fotos). Sant Pere Claver- Fundació Sanitària rebrà el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona per la seva vocació i voluntat innovadora en l’àmbit dels serveis socials i projectes d’intervenció social. En aquest sentit l’Ajuntament vol reconèixer la tasca que desenvolupa la fundació per fer possible i viable MY LIFE a Barcelona, un projecte de capacitació i entrenament d’habilitats per una major autonomia de la persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental. Ja a principis de 2014, l’escosistema per la innovació social MOMENTUM (impulsat per ESADE i BBVA) va triar MY LIFE entre gairebé 300 projectes per assessorar i acompanyar a la Fundació en la rèplica del projecte MY LIFE a Catalunya. MY LIFE es va crear a Londres ara fa 4 anys i ha aconseguit importants resultats en l’autonomia dels seus usuaris i reconeixements importants per part de l’administració pública.

L’acte “Barcelona impulsa la innovació social” comptarà amb la participació de l’alcalde de Barcelona i tindrà lloc el dimecres 15 d’octubre, de 18.30 a 19.30 h, a l’auditori de CaixaForum a Barcelona.  La presentació serà una ocasió per compartir el procés dut a terme des de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports per identificar les millors innovacions i seleccionar les que millor s’adapten a la ciutat per tal de facilitar-ne la implantació local.

Així mateix, és sobretot una oportunitat perquè la ciutat reconegui el treball de les entitats, les institucions i les empreses que han decidit adoptar i adaptar al context local models innovadors que estan funcionant amb èxit en altres llocs.

Confirma la teva assistència i convida a participar d’aquesta trobada a totes aquelles persones que comparteixen l’interès a impulsar la innovació social.

Programa

18.30 Inauguració

 

 • Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona.
18.40 Presentació del procés d’identificació i selecció de models innovadors provats

 

 • Sr. Constantí Serrallonga, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona.
18.50 Presentació d’innovacions socials implantades a Barcelona

 

 • Specialisterne: Ramon Bernat, CEO de Specialisterne, SL.
 • Model Housing First: Àlex Masllorns, assessor de la gerència de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.
 • Môm’Artre: Marta Lacambra, directora de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
 • JUMP Math: Elena Corominas, mestra de l’escola Carles I.
 • Apps for Good: Maria José Fernández Mostaza, professora del programa mSchools, assignatura “Mobilitzem la informàtica”.
 • Allô Prof: Berta Argany, responsable de coordinació amb el territori del Consorci d’Educació de Barcelona.
 • My LIFECarles Descalzi, gerent de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.
 • Moderador: Josep Maria Miró, director de Projectes d’Innovació Social de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.
19.20 Entrega del reconeixement “Impulsors de la innovació social” de part de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona i l’alcalde a representants de les entitats que lideren les implantacions

 

 • Per Specialisterne, SL: Ramon Bernat, CEO, i Francesc Sistach, director general.
 • Pel model Housing First: Gloria Figuerola, directora de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.
 • Pel programa d’Acompanyament per a l’Èxit Educatiu: Marta Lacambra, directora de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
 • Per JUMP Math: Manel Blasco, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, i David Sierra, director general de la Fundació Collserola.
 • Pel programa mSchools, assignatura “Mobilitzem la informàtica”: Jordi Baldrich, subdirector general de gestió de serveis de la comunitat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
 • Pel projecte de reforç educatiu online: Manel Blasco, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona i Josep Villarreal de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.
 • Per My LIFE: Carles Descalzi, gerent de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.
 • Per Social Innovation for Communities, UpSocial: Miquel de Paladella, director, i Viviana Urani, directora de comunicació.
 • A càrrec de l’alcalde de Barcelona Excm Sr. Xavier Trias; la tinenta d’alcalde Il·lma. Sra. Maite Fandos; i la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Il·lma. Sra. Irma Rognoni.
19.30 Cloenda de l’acte 

 

 •  Il·lma. Sra. Maite Fandos, tinenta d’alcalde de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup
Skip to content