Menu Close

La Pere Claver - Drets i Suports participa a la Jornada ENCAIX: Us i abús de les incapacitacions

El 12 de juny l’Associació ENCAIX organitza la Jornada Tècnica Encaix 2014 sobre “L’Us i abús de les incapacitacions”. L’objectiu consistirà en compartir i debatre les inquietuds al voltant de la protecció jurídica de les persones amb malalties mentals a través dels serveis de tuteles.

De les 12 entitats que integren ENCAIX, la Fundació Tutelar Lluís Artigues hi participarà per posar sobre la taula i preguntar-nos si s’abusa de la incapacitació en alguns casos, i també com millorar la coordinació de tots els implicats per ajudar les persones en una situació social més complexa.  Durant la Jornada, professionals de totes les entitats d’ENCAIX mostraran les millors pràctiques que duem a terme arreu del territori de Catalunya.

L’exercici de càrrecs tutelars per designació judicial s’ha multiplicat per deu en els darrers deu anys
El nombre de persones protegides per persones jurídiques a partir de l’exercici de càrrecs tutelars per designació judicial s’ha multiplicat per deu en els darrers deu anys, i aquest creixement ha estat protagonitzat, en una gran part, per persones amb malalties mentals greus. La Fundació Tutelar Lluís Artígues s’hadereix a les inestit

Ara, convocant-vos a la II Jornada Tècnica d’ENCAIX volem compartir i debatre amb vosaltres les nostres inquietuds al voltant de la protecció jurídica de les persones amb malalties mentals a través dels serveis de tuteles, preguntant-nos

Alguns fenòmens socials que es manifesten en la impossibilitat o gran dificultat per a què moltes persones rebin un suport adequat dels seus familiars, als quals tradicionalment se’ls hauria assignat la tutela, expliquen una part important d’aquest creixement. Segur. Però estem convençuts que també s’explica per la bona feina de les entitats tutelars que han sabut utilitzar les eines que possibilita la legislació reguladora de les tuteles (necessitada ja d’una actualització profunda) per complementar la tasca -i a vegades suplir-la- dels serveis socials i sanitaris per ajudar a moltes persones a millorar la seva situació.

Fa deu anys les principals entitats tutelars catalanes que orienten la seva tasca a donar suport a les persones amb malalties mentals varen crear l’associació ENCAIX. Durant aquests deu anys, en paral·lel a la consolidació del servei social de tuteles a Catalunya, les entitats d’ENCAIX han crescut en moltes dimensions. Som més entitats (vàrem començar sis, i actualment som dotze), protegim moltes més persones (gairebé tres mil), hi treballem molts més professionals i de perfils més variats (uns 260 de diverses disciplines socials, jurídiques, del món de la gestió…) que s’hanformat aconseguint una gran especialització i, sobretot, hem crescut en la capacitat de coordinar-nos i establir complicitats amb la resta d’agents -serveis socials i sanitaris, totes les administracions, entitats socials, jutjats, familiars, entitats bancàries…- que poden facilitar la nostra tasca i contribuir a millorar la vida de les persones que protegim. Durant aquests deu anys hem acumulat moltes experiències i, modestament, també un ampli coneixement al voltant de la nostra tasca, que és molt complexa i de molta responsabilitat, i de la qual no sempre percebem que es valori adequadament.

Esperem que el programa que hem preparat us resulti interessant i que vulgueu compartir-lo amb nosaltres. Inscripció gratuïta, aforament limitat.

II jornada encaix 2-3

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Drets i Suports

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut