Menu Close

Jornada del Voluntariat de Pere Claver Grup

10/11/2017. Dins la I Setmana del Voluntariat de Pere Claver Grup el 9 de novembre ha tingut lloc la Jornada del Voluntariat, una trobada entre els voluntàries i voluntàries de la institució i els seus professionals per donar veu i reconeixement a la tasca de voluntariat que es realitza des de la institució a més de compartir experiències i crear sinergies que contribueixin a continuar millorant la tasca desenvolupada des del Servei del Voluntariat.

Durant la trobada, que es va celebrar a la seu de central de Vila i Vilà 16, es van poder escoltar testimonis de persones voluntàries que donen suport i acompanyament a usuaris/àries de diferents serveis i programes.

“A la societat només fem i fem. Sec al seu costat i escolto. Un gest molt simple i especial, d’entrega autèntica i desinteressada. Aquesta és la meva aportació”, així va descriure Pepi Vera la seva tasca voluntària d’acompanyament d’usuaris de la Residència Cal Muns. La Carmen, companya de Pepi Vera, també va voler compartir la seva experiència: “Quan surto de la Residència Cal Muns torno a casa més feliç. Així em sento quan faig un voluntariat”.

“Fa tres anys que participo com a voluntari a la Residència Tres Pins i és una experiència que recomano i gaudeixo molt”, va explicar Jordi Romeu. I Pepe Calvo, que s’acaba d’incorporar com a voluntari, comentava que “la setmana passada vaig fer el meu primer acompanyament amb un usuari de la Fundació Tutelar Lluís Artigues i l’experiència ha estat molt positiva. M’ajuda a esforçar-me per veure com puc col·laborar i donar suport”.

Durant la trobada, Laia Roses, Coordinadora del Servei de Voluntariat, va destacar la relació bidireccional que es crea entre els voluntaris i els usuaris:  “el voluntari/ària viu un enriquiment d’experiències que contribueixen al creixement personal de manera bidireccional entre ell i l’usuari al que acompanya. Per això, l’acció voluntària no només correspon a l’acte d’oferir temps, sinó d’invertir temps per a un benestar personal i comunitari”.

“Volem traslladar el nostre agraïment a tots els voluntaris i voluntàries per oferir el vostre temps i la vostra il·lusió per contribuir a que les persones en situació de vulnerabilitat millorin la seva realitat. Tant important com curar és acompanyar i tenir cura dels altres”, va destacar Carles Descalzi, Gerent de Pere Claver Grup.

Per la seva banda, Joaquim Corral, Director de Pere Claver Grup – Fundació Serveis Socials, va remarcar que la jornada esdevé “un punt de partida per a la interacció entre els voluntaris i voluntàries i la institució tant necessària per conèixer les experiències de la tasca desenvolupada des de l’acció voluntària”.

Més informació:
Web Servei del Voluntariat
La Càpsula “El voluntariat, la transformació de la reflexió en acció” 

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Servei de Voluntariat

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut