Conferències: Converses d'actualitat, salut i benestar

Impulsem i coorganitzem periòdicament conferències o xerrades gratuïtes i d’interès general obertes a tots els públics sobre temes d’actualitat. L’expertesa dels ponents, generalment professionals del Grup Pere Claver Grup, és una de les característiques singulars d’aquests espais que serveixen per conèixer, aprofundir i compartir coneixement.

Consulta la programació

Actualment no hi ha cap activitat en curs…

Programació anterior
Consulta a continuació totes les conferències completes que s’han organitzat i liderat des de l’IDRI

El futur de la Infància. Una mirada des de la prevenció en la salut mental comunitària

Converses Virtual organitzat per l’Institut Docència, Recerca i Innovació i Recerca per reflexionar sobre el futur dels infants i els joves en un context de post pandèmia.

L’Atenció en la salut mental per a persones refugiades. La guerra a Ucraïna.

Converses Virtual organitzat per l’Institut Docència, Recerca i Innovació i Recerca per reflexionar amb Joseba Achotegui, psiquiatre i coordinador del SAPPIR.

Reflexionem sobre com acompanyar i acollir les persones que han abandonat #Ucraïna per la guerra.

Introducción al “Lighthouse Program”: Tratamiento basado en la mentalización para padres (MBT-P)

Taller en línia “Introducción al Lighthouse” organizat per la Fundació Salut i Sostenibilitat, Turning Point i Institut Docència, Recerca i Innovació del Grup Pere Claver Grup. El Lighthouse és una intervenció grupal adreçada a pares i mares per millorar la seva capacitat mentalitzadora.

L’atenció psicològica als joves migrants. L’impacte de la pandèmia

Reflexionem amb Andrea Urrea – psicòloga de Dar Chabab- sobre l’impacte de la pandèmia en els joves migrants en situació de vulnerabilitat i coneixem com des de la UTE Dar Chabab, un projecte del Consorci de Serveis Socials de Barcelona i gestionat per Suara Cooperativa i Pere Claver Grup – Fundació Serveis Socials, se’ls acompanya per facilitar la seva acollida i inclusió social a través del vincle.

Presentació llibre: Psicoterapia en Grupo Paralelo de Madres y Padres

Acte de presentació del llibre “Psicoterapia en grupo paralelo de madres y padres. Focalizando en la función parental’’ d’Enrique Ger, Elena Trullén i Emma Clarós. Editorial Psicolibro

El voluntariat en temps de la Covid

Parlem sobre el voluntariat en temps de pandèmia per reflexionar amb el nostre Servei de Voluntariat de Grup Pere Claver Grup i altres entitats (La Troca Sants, Acompanyament a la Gent Gran i la Federació Catalana de Voluntariat Social). Reflexionem sobre com ha canviat la tasca voluntària a causa de la Covid i quins reptes tenim per endavant.

Com afrontar i gestionar el malestar emocional que ha provocat la pandèmia?

Reflexionem sobre com estan impactant en la nostra salut mental els efectes de la crisi sanitària, social i econòmica a causa de la pandèmia. Ens acompanya Miriam Miguel: Psicòloga General Sanitària i Psicoterapeuta infantil, juvenil i adults, a més de professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya. Amb ella parlem sobre com afrontar i gestionar el malestar emocional que ha provocat la pandèmia.

La cultura inclusiva como herramienta de integración social

José Manuel Vara, professional de l’àmbit de drets de Pere Claver Grup, ens parla de la #cultura com a vehicle d’integració social per a les persones amb problemes de #salutmental: “La cultura és un dret. La cultura ens fa lliures, ens apropa i ens permet formar part d’una comunitat”

Dret a morir dignament. Eutanàsia i suïcidi

Parlem sobre el dret a morir dignament, l’#eutanàsia i el #suïcidiassistit amb DMD Catalunya, entitat que vetlla des de 1984 per la defensa de la llibertat de cada individu sobre com vol viure el final de la seva vida: “La bona mort es troba lliure de malestar evitable i de patiment per part dels pacients, familiars i cuidadors. És, en general, d’acord amb els desitjos dels pacients i dels seus familiars. S’adequa, raonablement, a les normes clíniques, culturals i ètiques”.

La salut mental en temps de la Covid-19

Converses sobre “La salut mental en temps de la Covid19” amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental amb el Dr. David Clusa, Psiquiatre i Cap del Departament de Salut Mental de San Pere Claver – Fundació Sanitària, per parlar sobre l’impacte de la pandèmia en el nostre patiment mental.

Com ens ha afectat la pandèmia? Com érem, com som

Parlem amb la psicòloga i psicoterapeuta Glòria Mateu, del Centre de Salut Mental d’Adults de Montjuïc (CSMAM), per compartir experiències sobre com les emocions ens han afectat durant el confinament provocat pel COVID-19 i com ens plantegem l’escenari de futur.

El dilema de deixar el teu país

Entrevista a Joseba Achotegui, responsable del programa SAPPIR d’Atenció a Immigrants i Refugiats amb trastorns mentals.

Consulta les conferències anteriors al nostre canal de YouTube

Pere Claver | Institut Docència
Tel. 93 443 39 50
institutdocencia@pereclaver.org

Premis i reconeixements
Creu Sant Jordi 2020
Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2019
Premi Clúster Salut Mental Catalunya
Programa Actius de l’Acord
I Reconeixement InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat

Treballa amb nosaltres Vols formar part del nostre equip i comparteixes la nostra missió, visió i valors? Veure més

Pere Claver | Institut Docència
Tel. 93 443 39 50
institutdocencia@pereclaver.org

Premis i reconeixements
Creu Sant Jordi 2020
Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2019
Premi Clúster Salut Mental Catalunya
Programa Actius de l’Acord
I Reconeixement InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat

Treballa amb nosaltres
Vols formar part del nostre equip i comparteixes la nostra missió, visió i valors? Veure més

Segueix-nos a les xarxes

© 2023 Pere Claver | Institut Docència
Política de privacitat  |  Política de cookies
Avís legal   |  Canal denúncia  |  Intranet

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut