Menu Close

FutbolNet i Sportjove, iniciatives de canvi social i de salut mental

12/04/17. Els usuaris del programa FutbolNet (Fundació FC Barcelona) i els del programa Sportjove (Sant Pere Claver) van disputar recentment un partit amistós al Poliesportiu Tres Xemeneies del Poble Séc; dos iniciatives que fan de l’esport un mecanisme de socialització i integració.

El partit va seguir la metodologia FutbolNet, un programa que utilitza el procediment dels 3 temps: un primer temps per al diàleg i establiment de normes, el segon temps per a la pràctica i aplicació d’allò que s’ha acordat i un tercer temps per a l’avaluació i reflexió. Per a aquesta jornada es van fer tres equips, barrejant els usuaris d’ambdós programes: joves de l’Hospital de Dia per Adolescents Sant Pere Claver i d’altres dispositius de salut mental de la ciutat (justícia, educació, serveis socials…) i els de l’Institut Miquel Tarradell. El resultat fou 1-1 en tots els partits (10-10 i 11-11, 10-10) seguint la puntuació establerta i normes particulars acordades per l’ocasió; encara que el resultat fou el de menys.

fotosVeure fotos                                                                                

Grans reaccions

Després del matx els nois ambdós programes valoraven molt positivament l’experiència. L’Àlex d’Sportjove reconeixia que “m’ha agradat molt jugar amb nois que no coneixia i aquest nou sistema de tres temps, tot i que jo sóc molt de jugar i jugar al camp”. Unes paraules que també compartia Rashid de FutbolNet el qual comentava que “al principi estàvem una mica nerviosos però de mica en mica ens hem anat animant”.

noiesBeatriz Cedo, coordinadora metodològica de FutbolNet Catalunya explicava l’objectiu d’aquesta prova pilot: “La fundació FCB s’ha proposat fer proves d’estrès de la metodologia FutboNet que fa 4 anys que estem impartint en diferents centres de Barcelona per a joves en risc d’exclusió social. Durant aquest temps les conductes s’han modificat, ara treballen des de l’empatia, el respecte i la comunicació entre ells és diferent. Avui ho treballem en un ambient diferent com és el de la salut mental i Sportjove. El que volem és la reinserció social d’aquests col·lectius en un ambient relaxat i de comunicació”

Per la seva banda, Anna Villanueva, psicòlòga i coordinadora assistencial d’Sportjove argumentava que “per nosaltres l’objectiu principal és la socialització, crear aliances i vincles socials; més terapèutic. Estem coneixent la tècnica FutbolNet i com es pot aplicar en diferents àmbits com pot ser en el nostre de la salut mental. Estem fent una prova pilot també un cop a la setmana a l’Hospital de Dia per a adolescents Sant Pere Claver amb nois i noies amb patologia mental greu i l’experiència està sent molt positiva”.

En resum, una gran primera jornada FutbolNet i Sportjove que de ben segur tindrà continuïtat en un futur, ja que s’emmarca dins un futur acord de col·laboració i accions socials conjuntes de la Fundació FC Barcelona i  Sant Pere Claver-Fundació Sanitària.

Des d’aquestes línies agrair a tots els i les professionals d’ambdues fundacions que van fer possible aquesta primera jornada.

Text: J.B. / Fotos: Rogeli González

Enllaços d’interès:

#FutbolNet
#Sportjove Sant Pere Claver
Hospital de dia per a adolescents Sant Pere Claver
Fundació FC Barcelona
Sant Pere Claver Fundació Sanitària

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content