Menu Close

Presentem Espai Jove, oci inclusiu per a joves vinculats a la xarxa de salut mental

02/03/2018. L’equipament integral de Cal Muns ha acollit avui la presentació d’Espai Jove, un programa que fomenta activitats d’oci inclusiu per a joves entre 18 i 25 anys vinculats a la xarxa de salut mental que busquen propostes pel temps lliure el cap de setmana.

El projecte neix de la iniciativa del Club Social Ments Obertes Sants-Montjuïc de Pere Claver Grup – Fundació Serveis Socials, el qual a finals de 2017 va celebrar el seu 10è aniversari com a espai de promoció de la participació comunitària i la integració social mitjançant l’oci.

Oci inclusiu per fomentar la socialització dels joves

“Desenvolupar i augmentar les habilitats socials dels joves, a més de millorar la seva socialització relacionant-se amb altres persones de la mateixa franja d’edat” són -segons l’equip de professionals d’Espai Jove- alguns dels objectius principals del programa des del que també es potencia l’autonomia personal i la participació activa en la programació de les activitats.

Mitjançant la celebració d’assemblees mensuals, els joves decideixen conjuntament, i segons els diferents interessos de cadascú, les activitats d’oci que realitzaran. Visitar llocs emblemàtics com els Bunkers del Carmel o el Pont del Petroli de Badalona, anar al cinema, jugar a jocs de taula i fer tallers de dansa o cuina han estat algunes de les propostes pel lleure decidides en les assemblees.

Espai Jove Cartell

“En molts casos, Espai Jove és un espai en el qual els joves comparteixen primeres experiències de vida fora del nucli familiar: agafar un tren, sortir de Barcelona, anar a sopar… Nosaltres estem presents en aquestes experiències a través de l’acompanyament, la interacció i la creació d’un vincle de respecte amb els joves”, ha comentat Daniel Salmeron -educador social i membre de l’equip- que també ha remarcat la importància d’entendre i escoltar als altres: “com a educadors, un dels nostres reptes està en l’escolta dels joves i en l’observació constant de com es relacionen entre ells per reconduir la nostra tasca socioeducativa dins un espai de vida i oci oscil·lant”. 

“Entenem l’oci com a canal d’autodeterminació que fomenta la capacitat de la persona per prendre decisions i establir-se objectius. L’oci com un espai que dóna significat al temps, una experiència conscient, voluntària i de participació comunitària” ha traslladat Carla Suaz, educadora social i membre de l’equip.

Vibrart

Emmarcat dins l’Espai Jove es troba també el taller Vibrar’t que es va presentar oficialment el 27 de febrer a la Cooperativa Lleialtat Santsenca.Vibrar’t és un espai d’oci inclusiu i comunitari a través d’un taller de creació de dansa urbana, un laboratori artístic adreçat a joves entre 18 i 25 anys que vulguin explorar altres vies d’expressió artística i de relació interpersonal. La primera sessió de Vibrar’t tindrà lloc el 6 de març de 16h a 18h a l’Espai Sala 21 de la Cooperativa Lleialtat Santsenca (c/Olzinelles, 31, Barcelona).

Independentment del diagnòstic, l’oci ens fa humans i és un factor decisiu per evitar l’aïllament social“. Amb aquesta reflexió, compartida per una de les professionals de Pere Claver Grup durant el torn de paraula, ha conclòs la sessió clínica dedicada a Espai Jove.

Per a més informació: Web Espai Jove

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut