Menu Close

El Servei de Voluntariat contribueix a la integració social de persones en situació de vulnerabilitat

23/02/17. El Servei de Voluntariat de Pere Claver Grup promou i gestiona la participació voluntària de persones que, amb el seu temps i el seu compromís, volen ser actors de transformació social, oferint suport i acompanyament a les persones vulnerables o en risc d’exclusió que atén la Fundació Serveis Socials, la Fundació Sanitària i la Pere Claver - Drets i Suports, així com també donant suport logístic en l’organització de jornades i actes que lidera l’Institut Docent i Recerca.

Des del Servei de Voluntariat es duen a terme una sèrie d’intervencions complementàries a les desenvolupades pels serveis i els professionals de Pere Claver Grup, fet que permet oferir una atenció més integral i que potencia línies d’atenció comunitàries i associatives per afavorir la integració social de persones vulnerables.

Promoure la participació a l’entorn de forma activa, acompanyar en situacions d’aïllament i soledat, potenciar les capacitats d’autonomia, donar suport als processos de rehabilitació o facilitar l’ocupació del temps d’oci són alguns dels objectius del Servei de Voluntariat.

Activitats assistencials i formatives

Servei de Voluntariat Cal Muns

Una de les últimes activitats coordinades des del Servei de Voluntariat ha estat la classificació de 100kg de roba pels usuaris/es de la Residència Cal Muns, centre d’acolliment residencial temporal per a persones socialment vulnerables que obrirà pròximament les seves portes. A aquesta crida de voluntariat s’han sumat també com voluntaris diversos docents i alumnes del Centre Concertat Cintra de Barcelona d’educació secundària obligatòria. A totes les persones  voluntàries que han participat els hi traslladem el nostre agraïment per fer possible que aviat la residència entri en funcionament.

Els voluntaris també gaudeixen d’activitats on poden compartir experiències amb voluntaris d’altres entitats, com la Trobada del Voluntariat de Poble Sec que enguany ha estat dedicada a parlar sobre la cura de la mà de l’Eduard Sala -coach personal, formador i responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona-.

El Gran Recapte del Banc d’Aliments, la Fira d’Entitats de Sants, la Mostra d’Entitats de Poble Sec, la jornada Mentalitza’t amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental o la celebració de jornades com la dedicada a la l’atenció a la salut mental dels refugiats són alguns dels exemples on hi han co·laborat més de 35 voluntaris.

Es busquen voluntaris/es per a la Residència Cal Muns

A partir del mes de març, un dels propers reptes que encara el Servei de Voluntariat és poder oferir suport al nou equip de professionals de la Residència Cal Muns per a persones socialment vulnerables. Aquest centre residencial, gestionat per Pere Claver Grup-Fundació Serveis Socials, precisa de 32 voluntaris disponibles en diferents franges horàries, segons la seva disponibilitat, per donar suport en tasques com l’acompanyament, la dinamització de tallers o la participació en les activitats diàries de les persones residents. Veure oferta de voluntariat.

Has pensat en el retorn que té poder ajudar a persones socialment vulnerables?

Coneix el  Servei de Voluntariat
Contacta’ns: voluntaris@spcsocial.org – 93 324 88 91

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental, Servei de Voluntariat

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut