Menu Close

Celebra el #DiaMundialSalutMental 2015 a Cal Muns

21/09/2015. Sant Pere Claver ha preparat pel dijous 8 i divendres 9 d’octubre una jornada d’activitats gratuïtes a l’equipament de Cal Muns amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental; una jornada que enguany el centrarem especialment en l’atenció als adolescents i joves i el seu entorn. Una diada que comptarà, un any més, amb el suport i patrocini de Juanola. Veure web

Dijous, 8 octubre

18.30h – Converses

La primera activitat a Cal Muns serà un ‘Converses’ sota el títol:

“Les relacions amb els adolecents avui. Tens fills adolescents? Els gaudeixes?”

Amb les ponents :
Gemma Borraz, psicòloga de l’Equip d’Atenció al Menor (EAM) –  Sant Pere Claver
Ariadna Pérez, psicòloga del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Sant Pere Claver.
Lloc: 18.30h,  Sala d’Actes de l’equipament de Cal Muns (2a planta). Inscriu-te aquí

Divendres, 9 octubre

8.30h a 10.30h – Sessió Clínica

Al matí s’iniciarà una sessió clínica (destinada només a professionals del sector) a la Sala d’actes Cotxeres de Sants sota el títol: “Salvant les distancies: Adolescents i la Xarxa de Salut Mental”. A la taula rodona/debat hi intervindran:

Ylenia García. Metgessa familiar i comunitària. Atenció als adolescents – Serveis d’Atenció Primària.
Jordi Bernabéu. Psicòleg i educador. Atenció i prevenció en consum de drogues i usos 2.0 (internet, xarxes socials…).
Sílvia Egea. Psicòloga. Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS).
Asun Soriano. Psiquiatra. Hospital de Dia per a Adolescents de Sant Pere Claver. Consulta jove.
Modera: Òscar Veciana. Psiquiatre. Hospital de Dia per a Adolescents de Sant Pere Claver.

Inscripcionsjallue@fhspereclaver.org

Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants. Edifici Francesc Masclans (Plaça Bonet i Muixí, 7 Edifici C. Barcelona).
Com arribar?

*Destinada només a professionals. Aforament limitat.

12h a 19h – Torneig de tennis taula, futbolins a Cal Muns, projecció de curmetratges, fotos…

A partir del migdia, s’han organitzat un seguit d’activitats gratuïtes a la Plaça de Cal Muns: torneig de tennis taula (17h), futbolins… adreçat a tots els públics i en el qual les inscripcions es podran fer el mateix divendres 9 octubre a la mateixa plaça fins les 16.45h. Hi haurà regals per a tots els inscrits i premis per als guanyadors cap a les 19h.

Durant la tarda, també es projectaran ininterrompudament (14h a 19h) a la sala d’actes de Cal Muns els curtmetratges “Contrareloj” (14 min.) i “la Bolsa” (7 min) realitzats per Hospital de Dia per a Adolescents, juntament exposició de fotos realitzades per diferents l’Hospitals de Dia per a Adolescents de tot Catalunya a la segona planta de l’equipament.

Més informació:
www.santpereclaver.org/diasalutmental2015
Descarrega’t el flyer i el pòster
Escolta la falca publicitària a Sants 3 Ràdio
Com arribar a Cal Muns?
Sant Pere Claver – Institut Docent i Recerca
info@spcdocent.org
Tel. 93 443 39 50

ANNEX

Què és la salut mental?

Segons la OMS, la salut mental és un estat de benestar en què la persona és conscient de les seves pròpies capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, treballar de forma productiva i fructífera i és capaç de contribuir a la seva comunitat: “La salut és un estat de benestar físic, mental i social, i no només l’absència d’afeccions o malalties”.

La Unió Europea va declarar la salut mental una prioritat de salut pública per facilitar la comprensió de les variables que influeixen en l’increment del malestar i dificultats de les persones en els països europeus (Declaració d’Hèlsinki, gener 2005).

La majoria de recursos de l’atenció sanitària disponibles es destinen a l’atenció i tractament especialitzats dels malalts mentals i, en menor mesura, a un sistema integrat de salut mental. Segons les recomanacions internacionals, els països haurien d’integrar la salut mental a l’assistència primària, oferir atenció als hospitals i crear serveis d’atenció de base comunitària i multidisciplinària. La promoció de la salut mental respon a una estratègia multisectorial.

El sistema d’atenció integral a les persones amb trastorns mentals pretén promoure la salut, la prevenció, el tractament i la rehabilitació. També té en compte la inserció social i laboral, el respecte pels drets de les persones afectades i la lluita contra l’estigma.

Decàleg de la salut mental en xifres

  1. A Catalunya hi ha unes 87.000 persones amb un trastorn mental, el que suposa un 19,11% del total de les persones amb discapacitat.
  2. El Servei de Salut Mental de Sant Pere Claver ha atès a més de 9.000 persones durant l’any 2013, 600 pacients més que el període anterior.
  3. El 25% de la població catalana més gran de 17 anys pot patir algun problema de salut mental al llarg de la seva vida, segons el Departament de Salut. El 7% dels infants i adolescents entre 4 i 14 anys pateixen algun problema de salut mental en un any.
  4. Al món, 2 de cada 10 nens i adolescents tenen un trastorn mental. Gairebé la meitat dels problemes de salut mental es manifesten abans dels 14 anys.
  5. Les malalties mentals són la principal causa de discapacitat al planeta. S’estima que aquestes problemàtiques causen un 23% dels anys perduts per discapacitat.
  6. Unes 900.000 persones es treuen la vida cada any, de les quals un 86% són de països amb menys recursos. Els trastorns mentals són una de les principals causes de suïcidi.
  7. Els països en vies de desenvolupament tenen 0,05 psiquiatres per cada 100.000 habitants, mentre que als països més rics la taxa és 170 vegades superior.
  8. Les guerres i les catàstrofes tenen efectes importants sobre la salut mental i el benestar de les persones.
  9. Les malalties mentals incrementen el risc de contraure altres patologies, i patir lesions intencionades i no intencionades.
  10. La ignorància, l’estigmatització i la discriminació dissuadeixen els pacients a recórrer els serveis de salut mental.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content