Menu Close

En el Dia del Voluntariat fem un reconeixement als nostres voluntaris/es per la seva aportació transformadora i comunitària a la societat

El passat 27 de novembre professionals, voluntàries/s i persones ateses vam celebrar conjuntament el nostre Dia del Voluntariat, una jornada que organitzem anualment per reconèixer i posar en valor la tasca que des del Servei de Voluntariat realitzem les més de 60 persones compromeses, des del seu voluntariat, amb la transformació social de la realitat que ens envolta.

Després de més d’un any i mig de l’inici de la pandèmia, l’edició d’enguany ens ha permès trobar-nos de nou presencialment per gaudir junts d’aquesta trobada i conèixer, en primera persona, l’intercanvi d’experiències dels voluntaris i voluntàries, a més dels seus reptes de futur i les seves inquietuds.

Els voluntaris i voluntàries de Sant Pere Claver no només aporten temps a la nostra organització. Aporten un vincle desinteressat i humà amb les persones que atenem des de la generositat i el compromís. Un servei a la comunitat i un suport que complementa la tasca de l’equip professional. Avui, en el Dia del Voluntariat, volem reconèixer i agrair la seva tasca com a part imprescindible de la nostra entitat. Amb aquestes paraules Carles Descalzi, Gerent de Sant Pere Claver, dissabte passat va donar el tret de sortida de la jornada a la Lleialtat Santsenca.

Durant la benvinguda institucional, Marisa Garcia-Duran, Coordinadora dels Serveis Comunitaris,
va destacar que:

“Celebrem el Dia del Voluntariat com un exercici de ciutadania. El voluntari/a no supliu la tasca del professional, sinó que el vostre voluntariat és un plus que cadascú aporteu des del vostre coneixement i la vostra experiència per contribuir, des del vostre temps i la vostra voluntat, a fer una mica millor la nostra societat. Sovint accions petites com les que feu, encara que siguin difícils de mesurar, tenen un impacte altíssim en la vida de les persones que acompanyem des de la nostra institució. Moltes gràcies especialment durant aquest darrer any. Per seguir al costat de les persones que atenem, per reinventar-nos davant les limitacions i seguir fent la tasca comunitària tan important que feu”.

Per la seva banda, Míriam Bonet, Coordinadora del Servei de Voluntariat, va traslladar l’agraïment de la nostra organització a la tasca voluntària que realitzen tots els voluntaris i voluntàries:

“Us volem donar les gràcies per la vostra tasca i avui ens fa molta il·lusió poder-ho celebrar! Sempre ho diem i avui ho volem repetir. Gràcies per la vostra generositat i compromís en aquest trajecte que genera vincles autèntics i transformadors. Sou aire fresc, sou una mirada complementària, sou salut, coneixement, experiència. Sou molt més que temps perquè esteu i doneu el millor de vosaltres. Perquè ens ensenyeu i ens ajudeu a millorar i fer millor la nostra feina. Perquè entre totes i tots ens heu ajudat a construir un Servei de Voluntariat que aviat farà 10 anys. Moltes gràcies”.

La trobada va continuar escoltant la veu de les persones voluntàries de la nostra organització, a través del testimoni d’alguns d’elles i elles sobre com viuen la tasca que desenvolupen des del Servei de Voluntariat: què els hi aporta personalment acompanyar a les persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social ateses per la nostra organització? Com se senten i quines necessitats identifiquen? La projecció d’aquest vídeo ens va permetre conèixer com viuen el seu voluntariat.

Durant la celebració del Dia del Voluntariat, també vam poder escoltar com valoren els i les nostres professionals el treball comunitari que es crea en col·laboració amb el Servei de Voluntariat. Alguns d’ells i elles ens van compartir com és el vincle que s’estableix des dels seus serveis amb els voluntaris i voluntàries. I, sobretot, com la implicació, el coneixement i l’experiència de totes les persones voluntàries afavoreix el procés de recuperació de les persones que atenem a Sant Pere Claver.

Seguidament, Eshel Herzog, Coordinador dels Serveis de Suport a la Vida Independent, va compartir amb totes les persones assistents a la trobada les principals conclusions de la valoració que voluntaris, voluntàries i referents del voluntariat han realitzat del Servei de Voluntariat a través de la seva participació en enquestes internes. De les enquestes adreçades als referents del voluntariat destaca una molt alta valoració en els següents àmbits:

  • La implicació del voluntari/a en la tasca voluntària
  • El compliment del compromís del voluntari/a
  • El tracte que la persona voluntària dona a les persones ateses
  • La coordinació del Servei de Voluntariat

Per la seva banda, els i les voluntàries han traslladat a través de l’enquesta una avaluació molt positiva de l’acompanyament que reben tant del Servei de Voluntariat com dels professionals dels serveis en els que hi participen:

  • Més del 97% dels enquestats valoren amb la màxima puntuació l’acollida que reben des del Servei de Voluntariat
  • Més del 95% se sent ben acollit/da pel servei on realitza el seu voluntariat
  • Més del 77% considera que l’activitat en la que participa com voluntari/a està ben coordinada i organitzada
  • Més del 70% afirma que el voluntariat que realitza influeix en el seu benestar emocional i personal

La part final de la trobada va esdevenir un espai de reflexió i de debat conjunt entre voluntàries, voluntaris, professionals i persones ateses per compartir junts vivències i els reptes de futur que l’escenari postCòvid ens planteja en la tasca voluntària.

El Dia del Voluntariat va concloure amb una foto de família i el lliurament a l’equip de persones voluntàries d’una tote bag dissenyada i creada especialment per aquest dia des del taller de gravat que un dels voluntaris realitza amb persones ateses des dels Serveis de Suport a la Vida Independent. Un taller que promou, a través de l’art, l’autonomia i la inclusió de persones en situació o risc d’exclusió social.

Vols conèixer més sobre el nostre Servei de Voluntariat? Aquests articles t’interessen!

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 5 / 5. Nombre de vots: 1

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup, Servei de Voluntariat

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content