Menu Close

Voluntariat en temps de pandèmia

En aquests temps nous d’incertesa i aïllament, la necessitat de connectar i sentir que no estàs sol o sola és més urgent que mai. Sentir-ne el recolzament o compartir un espai encara que sigui en silenci d’algú què, a la vegada, necessita el mateix.

Un punt significatiu que ens ha aportat la globalització i les noves tecnologies és el poder connectar-nos a través d’una pantalla i arribar a aquelles persones que es troben lluny, que estan a les portes de l’oblit o amb les que no es vol perdre aquell vincle creat amb temps, esforç i il·lusió. En aquest sentit, treballar envers a l’adaptació del Servei del Voluntariat a aquestes circumstàncies ha sigut l’objectiu primordial del confinament i les seves fases posteriors.

Poder realitzar part de la nostra tasca en format virtual ha salvaguardat certs drets fonamentals en el desenvolupament i el dia a dia de les persones que acompanyem. També ens ha ajudat a reconèixer la importància de la nostra figura com a voluntaris i voluntàries, agents actius en l’escolta activa i la promoció del vincle amb les persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social.

D’altra banda, no hem d’oblidar que els i les voluntàries de Pere Claver Grup som un suport clau pels i per les professionals als que acompanyen en el dia a dia de les persones que formen part de la xarxa de serveis. Tot plegat i en conjunt, busquem donar resposta a les necessitats de les persones amb qui treballem.

Així doncs, la pandèmia ha posat en rellevància la tasca d’acompanyament del voluntariat i la necessitat d’un caliu humà i una relació més propera per a continuar en el trajecte que és la vida.

Dia del Voluntariat 2020

Enguany, la situació de pandèmia fa encara més necessari el poder disposar d’un espai d’intercanvi entre professionals i voluntaris/es que ens permeti reflexionar i compartir junts les experiències viscudes des del Servei de Voluntariat. En aquest sentit, celebrarem un any més –i serà la nostra quarta edició- el Dia del Voluntariat de Pere Claver Grup amb diferents activitats i una trobada cafè virtuals per posar en valor la tasca dels nostres voluntaris i voluntàries i per compartir els reptes i vivències que la pandèmia ens ha posat sobre la taula amb l’objectiu d’aprendre junts, de reforçar-nos i de seguir millorant en l’acompanyament que oferim a les persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. 

Programa divendres 20 de novembre

Taller virtual per aprendre i jugar a escacs
De 17h a 18.30h.
A càrrec del voluntari David Reboso

Programa dissabte 21 de novembre

Taller virtual de bijuteria
D’11h a 12.30h.
A càrrec de la voluntària Carmen Morales 

Trobada cafè virtual
A les 13h

Activitats per a voluntaris, voluntàries i professionals. En breu més informació sobre les inscripcions.
Per a més informació del Servei del Voluntariat, visita la seva web.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 4.7 / 5. Nombre de vots: 3

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental, Serveis Socials

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut