Menu Close

Colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia als aliments

Les colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia, organitzades per Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, han superat el quart de segle. Una iniciativa única a Catalunya i pionera a la resta de l’Estat espanyol, que ha ajudat a més de 2.000 nens i nenes a conèixer una malaltia que podria afectar la seva qualitat de vida. Enguany es realitzaran del 20 al 29 de juliol de 2015 a L’Armentera, al terme municipal de l’Esquirol (Osona).

L’asma és la malaltia crònica més freqüent en l’edat infantil (al nostre país es calcula que afecta un 10% de la població pediàtrica), però és una malaltia agraïda: si tu la tractes bé, ella et tractarà bé a tu, ja que l’actitud de qui la pateix pot influir de manera determinant en la seva evolució i per això és important conèixer-la.

L’al·lèrgia infantil afecta un 25% de la població i el millor tractament és conèixer els elements al·lergògens i saber com evitar-los. Cada cop hi ha més nens i nenes al·lèrgics als aliments i necessiten conèixer la forma d’evitar les reaccions i com tractar-les, si es produeixen.

L’objectiu d’aquestes colònies és demostrar que cap d’aquestes malalties no ha d’impedir fer una vida normal. Les colònies no són un balneari per a nens malalts. Fer educació sanitària a un pacient jove separats per una taula i una bata blanca no és la millor tàctica. Si un aprenentatge es planteja en forma de joc, “la predisposició és més gran i els resultats obtinguts són millors”, comenta el doctor Carles Lucas, impulsor i responsable de les colònies, i cap del servei d’al·lèrgies de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.

És per això que, des de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària s’aposta pel lleure a l’hora de fer educació sanitària. D’aquesta manera, no només s’aprèn allò necessari sobre la malaltia, sinó que també es gaudeix de tot el que defineix qualsevol colònia d’estiu: el treball en equip, l’autonomia personal, el contacte amb la natura o l’adquisició d’hàbits saludables.

Aquesta iniciativa de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, ha estat guardonada amb el premi Jaume Suñol Blanchart de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears per “anar dirigit a una població especialment vulnerable que es pot beneficiar d’una informació científicament contrastada sobre la seva malaltia. D’altra banda, el premi s’atorga també com a reconeixement de la feina realitzada per aquest grup al llarg de quasi vint anys de promoure l’autonomia dels nens amb asma”. Després de més de 20 anys d’experiència en asma, s’ha ampliat el ventall a tots els nens i nenes al·lèrgics, especialment els que ho són als aliments.

Enllaços d’interès:
Colònies asma i al.lèrgia
Servei d’Al.lèrgia de Sant Pere Claver
Grup Sant Pere Claver

 

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Al·lèrgia

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content