Menu Close

En el marc del 70è Aniversari presentem el Codi Ètic del Grup Pere Claver Grup

09/03/18. Dins el marc dels actes commemoratius del 70è Aniversari de Pere Claver Grup – Fundació Sanitària, els 10 anys de Lluís Artigues – Fundació Tutelar i els 7 anys de Pere Claver Grup – Fundació Serveis Socials, presentem avui a la Casa del Mar el Codi Ètic del Grup Pere Claver Grup, un projecte impulsat pel Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) amb la col·laboració de Pere Claver Grup – Institut Docent i Recerca i l’assessorament extern de Marcel Cano, professor associat d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de Barcelona. A l’acte han assistit 150 professionals i s’ha fet entrega del document (descarregar versió online).

El Codi Ètic s’impulsa en el marc de l’actual Pla Estratègic 2016-19 per definir un marc de referència on queden reflectits els valors i els principis ètics que la nostra organització considera com a propis. Es tracta d’un document no normatiu però essencial per l’acompanyament a tots els professionals en el dia a dia de les seves funcions tenint sempre presents els nostres valors: responsabilitat, compromís solidari, confiança, competència, igualtat, autonomia, intimitat i transparència.

Portada Codi Etic

“El Codi Ètic ens permet conèixer millor la institució a la qual pertanyem doncs defineix els seus valors i els posa en pràctica a través de conductes. És a dir, en la relació del professional vers els pacients i usuaris/es i també en la relació entre els propis professionals” comenta Elisabet Juan, membre de la Comissió d’Ètica Assistencial que ha treballat en l’elaboració del codi. “L’elaboració del codi s’ha dut a terme durant el 2017 a través d’un procés de treball obert, participatiu i transversal que la Comissió encarregada d’elaborar-lo ha posat a l’abast de totes les persones que integren Pere Claver Grup” ha conclòs Juan.

Per la seva banda, Marcel Cano ha remarcat que el codi ètic és una eina col·lectiva que “requereix d’una mirada contínua i d’aportacions per part dels professionals per abordar una realitat compartida i complexa” i que complementa altres instruments com són elsespais de reflexió que es creen per analitzar els casos amb qüestions i dilemes ètics”. 

A l’acte de presentació ha participat també Begoña Román, Professora agregada de Filosofia de la Facultat de Filosofia de la UB, per parlar sobre l’ètica de les organitzacions assistencials. “Els grans agents de canvi en el segle XXI són les organitzacions, entorns de persones objectes i subjectes de pensament crític que faciliten el seu coneixement al servei de la justícia, amb consciència, cultura i capacitat de canvi” ha destacat Román durant la seva intervenció.

Codi Etic SPC

Román també ha parlat de que “és necessari que les organitzacions mirin cap enfora” fent un símil amb “una orquestra simfònica integrada per excel·lents professionals orientats al públic i que practiquen una observació contínua” per detectar quines són les necessitats reals. “Vivim en una societat molt accelerada a la qual cal reivindicar que el relativisme no és pluralisme: no tot val i no tot té el mateix valor”, va assenyalar Román al final de la seva ponència sobre ètica en organitzacions assistencials.

Comitè d’Ètica Assistencial

El Comitè d’Ètica Assistencial és un òrgan consultiu i interdisciplinar creat l’any 2010 per donar formació en l’àmbit de l’ètica als professionals de la institució i per assessorar en la resolució dels possibles casos amb implicacions ètiques i deontològiques derivades de la labor assistencial proposant protocols d’actuació. Més de 125 professionals del Grup Pere Claver Grup han pogut gaudir de cursos formatius sobre: “Introducció a la bioètica” i “Deliberació en bioètica”.

El CEA està constituït per 11 membres professionals de Pere Claver Grup – Fundació Sanitària, Pere Claver Grup – Fundació Serveis Socials i Lluís Artigues – Fundació Tutelar.

Per a més informació:
Descarrega’t el Codi Ètic
Fotografies Presentació Codi Ètic

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut