Menu Close

30 estius d’educació sanitària en el lleure per adquirir hàbits saludables en infants amb asma o al·lèrgia

07/05/2019. L’asma és la patologia crònica més freqüent en l’edat infantil i a Catalunya afecta a un 10% de la població pediàtrica. Avui, amb motiu del Dia Mundial de l’Asma, Pere Claver Grup – Fundació Sanitària presenta la 30ª Edició de les Colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia, un programa d’educació sanitària en el lleure -únic a Catalunya i pioner a la resta de l’Estat- que des de la seva creació ha ajudat a 2.360 infants a conèixer a través del joc la seva malaltia i a donar-los eines perquè siguin més autònoms i afrontin amb normalitat la vida quotidiana.

“L’asma és una malaltia agraïda: si tu la tractes bé, ella et tractarà bé a tu, ja que l’actitud de qui la pateix pot influir de manera determinant en l’evolució i per això és important conèixer-la”, afirma el Dr. Carles Lucas, Cap del Servei d’Al·lèrgia de Pere Claver Grup-Fundació Sanitària i impulsor i responsable de les colònies.

Les colònies –que enguany se celebren del 22 al 31 de juliol a la casa de colònies L’Armentera (Esquirol, Osona)- estan dirigides a infants entre els 8 i els 14 anys amb asma i al·lèrgia. Aquesta iniciativa promou també l’aprenentatge a través del joc sobre què són les al·lèrgies perquè cada cop hi ha més infants al·lèrgics als aliments i és clau que coneguin:

  • quins són els elements al·lergògens
  • com evitar-los
  • com tractar les reaccions al·lèrgiques si es produeixen

Segons el Dr. Lucas “l’al·lèrgia afecta a un 25% de la població infantil i resulta primordial el seu coneixement”.

Viure amb normalitat la malaltia a través del joc

L’aposta pel lleure a l’hora de fer educació sanitària permet aprendre allò necessari sobre la malaltia i també gaudir de tot el que defineix qualsevol colònia d’estiu: el treball en equip, l’autonomia personal, la creació de vincles entre els infants participants, el contacte amb la natura o l’adquisició d’hàbits saludables.

Des de la seva primera edició, l’objectiu de les colònies ha estat demostrar que cap d’aquestes malalties no ha d’impedir fer una vida normal: “fer educació sanitària d’un pacient jove separats per una taula i una bata blanca no és la millor tàctica. Però si l’aprenentatge es planteja en forma de joc, s’aconsegueix una millor predisposició entre els infants i els resultats obtinguts són millors”, diu el Dr. Lucas.

Banner colònies asma

L’equip de monitors i monitores l’integren tant professionals sanitaris del Servei d’Al·lèrgia –metge i infermera- com monitors especialitzats que van participar de petits en alguna o algunes de les edicions de les colònies. La formació i la trajectòria vital de l’equip pedagògic permet garantir un programa d’educació sanitària a través del joc, impulsat des de l’experiència com a pacients i la formació en salut i  educació en el lleure.

Aquesta iniciativa d’educació en el lleure ha estat guardonada amb el premi Jaume Suñol Blanchart de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears “per anar dirigit a una població especialment en situació de vulnerabilitat que es pot beneficiar d’una informació científicament contrastada sobre la seva malaltia”.  

Vols conèixer les xarxes socials de les Colònies?

► Twitter 
► Instagram 
► Facebook 
► Youtube

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Al·lèrgia, Pere Claver Grup

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Pere Claver Grup, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Ves al contingut