Si no veus correctament aquest email si us plau fes clic aquí
banner Prem Agusti de Semir - Art But Catalunya

Nota de premsa

12/06/2017

Gairebé 700 artistes participen en el
Premi Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán

El certamen celebra la XIX edició al CaixaForum amb l’objectiu de promoure l’art com a mitjà d’expressió entre les persones amb problemes de salut mental i fomentar la lluita contra l’estigma a favor de la seva normalització i inclusió social.

El jurat compta amb personalitats del món de l’art com Fernando Amat, America Sánchez, Francesc Artigau o Joaquim Pallarès per seleccionar les tres millors obres i els 10 accèssits.

Aquest divendres 16 de juny es farà entrega dels guardons a les 12.30h amb el “Vehicle” com a motiu artístic de 2017.

Barcelona, 12 de juny de 2017 En total 694 artistes usuaris dels serveis de salut mental de Catalunya han participat enguany en la XIX edició del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán, que organitza la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, conjuntament amb Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya. L’entrega de guardons tindrà lloc el divendres 16 de juny a l’auditori del CaixaForum de Barcelona.

L’objectiu del certamen és millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i estimular la participació activa en el seu propi procés a través de l’art com a mitjà d’expressió. Paral·lelament, també té com a finalitat normalitzar els problemes de salut mental i sensibilitzar a la societat vers aquests trastorns.

El Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán s’ha consolidat com un punt de trobada del món de l’art i la salut mental a Catalunya i ha vist com s’incrementava el nombre de participants des de la seva creació: l’any 2008 s’hi van presentar 125 persones i en l’edició d’aquest any han participat un total de 694 persones amb obres que han tingut com a temàtica artística el concepte “Vehicles”.

L’entrega de guardons es realitzarà a l’auditori del CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) el divendres 16 de juny a les 12.30 hores. Es lliuraran tres premis, dotats amb 500 euros cadascun, i 10 accèssits.

El jurat del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán està constituït per personalitats reconegudes en el món de l’art i compta novament com directors de la comissió artística amb Fernando Amat, exdirector de la botiga Vinçon i creador de la sala homònima d’exposicions d’art i disseny, i America Sánchez, dissenyador gràfic, fotògraf i dibuixant argentí que pren el nom artístic en homenatge a la seva mare.

En el decurs de l’acte de lliurament dels guardons s’oferirà una actuació de flamenc per presentar el primer curs de flamenc impulsat conjuntament per CPB Serveis Salut Mental i Casa Candela, adreçat a persones amb problemes de salut mental. Aquesta iniciativa té per objectiu acostar la dansa als usuaris de serveis de salut mental i posar en valor els seus beneficis terapèutics.

L’aposta per l’art brut

L’art brut forma part d’un dels programes de Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials per la inserció d’artistes amb problemes de salut mental i compta amb el Museu d’Art Brut (mAB) i diverses exposicions arreu del país per facilitar l’intercanvi, la difusió i el desenvolupament artístic del seu potencial.

Les obres d’art brut mostren la fantasia de les persones amb problemes de salut mental que no tenen formació en belles arts i, per tant, poden saltar-se totes les normes acadèmiques. En aquest cas, l’art és un mitjà d’expressió i elaboració del patiment per canalitzar les emocions, lluny de les teràpies convencionals.

L’aliança Art Brut Catalunya

L’Art Brut Catalunya és una aliança entre la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, la Federació Salut Mental Catalunya i Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials, que té com a finalitat promocionar l’art entre les persones amb problemes de salut mental i, alhora, lluitar a favor de la seva normalització i inclusió dins la societat.

Disposareu de testimonis per a entrevistes.

Per a més informació:
Joan Pi
Coordinador CPB Salut Mental
Tel. 93 211 80 03
cpb@cpbssm.org
www.cpbart.org
             Júlia Ribó
Directora de Comunicació
Grup Sant Pere Claver
Tel. 93 442 88 29 / 670 098 544
comunicacio@fhspereclaver.org
www.santpereclaver.org
@fundspereclaver
             Elisenda Ferrer
Directora de Comunicació
Federació Salut Mental Catalunya
Tel. 93 175 03 28 / 657 747 595
premsa@salutmental.org
www.salutmental.org
@SalutMentalCat
Comparteix:   Twitter WhatsApp LinkedIn Facebook WordPress