Nota de premsa

25/02/2019

El MWC premia una app que guia les persones amb discapacitat intel·lectual pel transport urbà

L’aplicació App&Town Compagnon, desenvolupada per Mass Factory amb la col·laboració del Grup Sant Pere Claver i AMPANS, rep el Premi Creu Roja a la innovació tecnològica aplicada a fins humanitaris en el marc de la fira 4YFM del Mobile World Congress

Barcelona, 25 de febrer de 2019. L’aplicació App&Town Compagnon desenvolupada per Mass Factory amb la col·laboració del Grup Sant Pere Claver i AMPANS, rep el dimarts 26 de febrer el Premi Creu Roja a la Innovació Tecnològica en el marc del Mobile World Congress de Barcelona. L’app és un sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial o altres trastorns cognitius que guia de forma precisa i en monitoratge constant la persona usuària de l’aplicació des d’un centre de control.

El jurat del premi destaca l’aprofitament de la tecnologia que App&Town Compagnon realitza per a fins humanitaris. A més, la Creu Roja posa en valor la maduresa i adaptabilitat a diferents entorns de l’aplicació, que tot just acaba de celebrar el seu primer aniversari de funcionament amb més de 4.000 viatges assistits.

L’aplicació funciona a l’àmbit del sistema integrat de transport metropolità de l’ATM de l’Àrea de Barcelona, l’àrea metropolitana de Madrid, i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil. Les entitats participants valoren la contribució d’aquest sistema com a eina facilitadora de la participació comunitària i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

Els principals beneficis que s’han detectat a nivell d’inclusió per a les persones usuàries són la millora en la capacitat de la seva autonomia, en la seva llibertat de moviments i l’increment de la seva autoestima.

App&Town Compagnon és un projecte en el qual també participen l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, la Fundació Tallers, la Fundació ADIMIR i la Fundació ONCE, i compta amb el suport d’entitats com “la Caixa”, Samsung, l’Autoritat del Transport Metropolità, la Fundació Vodafone España i l’Ajuntament de Barcelona.

Portaveus disponibles

  • Mireia Valdés, Responsable del projecte a AMPANS
  • Josep Ramon Bosch, usuari de l’Aplicació App&Town Compagnon
  • Faustino Cuadrado, CEO Mass Factory

Més informació

Per gestionar peticions d’entrevistes o ampliar la informació podeu contactar amb:

C. Mèxic 17, planta 3. 08004 Barcelona  |   Tel. 93 93 826 84 49
comunicacio@fhspereclaver.org  |   www.santpereclaver.org

Fundació Sanitària Fundació Tutelar Fundació Social