Convocatòria de premsa

04/04/2019

banner conciertem 2017

Conciertem, iniciativa de música inclusiva per fomentar la igualtat d’oportunitats

• La iniciativa promou la música com un mitjà de desenvolupament personal per lluitar contra l’exclusió social de persones amb disCapacitat

• Impulsat i organitzat des de 2013 pel Centre de Dia i la Residència Tres Pins, el projecte es consolida al Poble-Sec com un espai de música en directe accessible a tothom

Barcelona, 4 d'abril de 2019. El dissabte 13 d’abril el Centre Cultural Albareda tornarà a acollir el Conciertem, un concert inclusiu organitzat pels joves i educadors/es del Centre de Dia Tres Pins -equipament d’atenció diürna per a persones amb discapacitat intel·lectual gestionat per Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials-. Enguany la iniciativa celebra la seva VI edició de la mà de BlueMoon, grup de música acústica que interpreta versions de clàssics del rock dels 60, 70 i 80.

Des de la seva primera edició, tots els grups musicals que han participat en el concert inclusiu ho han fet de forma voluntària i solidària i inclús alguns dels seus integrants tenen alguna vinculació amb la Residència i Centre de Dia Tres Pins. És el cas del Bernat Compte, monitor del Centre de Dia Tres Pins i guitarrista de BlueMoon. “Per la banda, tocar en el Conciertem és una manera de posar el nostre granet de sorra en la inclusió de les persones amb discapacitat, compartint la nostra música en un concert obert a tota la comunitat, més enllà de la seva condició”, explica Bernat.

L’objectiu del projecte, que va néixer l’any 2013 de la iniciativa d’alguns monitors/es del centre de dia, és promoure la música com un canal pel desenvolupament personal i d’inclusió social. “Apostem per projectes que cohesionen a tothom i que permeten gaudir i compartir d’una activitat d’oci en comú. En el cas concret del Conciertem apropem la música en directe a tota persona que vulgui gaudir-la doncs és un espai obert al públic en general i a totes les entitats del Poble-Sec, però sobretot a aquelles persones que mai han pogut viure un concert en viu”, explica Ana Alcaraz, Coordinadora Tècnica de la Residència i Centre de Dia Tres Pins.

Promovent la inclusió social

L’organització del Conciertem compta amb la participació activa dels usuaris/es del Centre de Dia de Tres Pins. Els/ les joves duen a terme tasques en base a l’aprenentatge adquirit en el dia a dia al mateix centre, el qual fomenta valors com el respecte, l’empatia i el treball en equip.

Els usuaris/es del centre són els encarregats d’acollir i informar als assistents durant el concert a més de donar suport a la banda musical en allò que necessita i supervisar que tot funcioni correctament a la sala.

Concert inclusiu Conciertem
Dia: dissabte 13 d'abril
Hora: 17h
Lloc: Centre Cultural Albareda. Albareda 22, 08004, Barcelona
Grup musical: Bluemoon
Reserva entrades: residencia3P@fhspereclaver.org
Entrada lliure

[Veure cartell]
 

Per a mitjans de comunicació, més informació a:

C. Mèxic 17, planta 3. 08004 Barcelona  |   Tel. 93 826 84 49
comunicacio@fhspereclaver.org  |   www.santpereclaver.org