Si no veus correctament aquest email si us plau fes clic aquí

Nota de premsa

02/03/2017

banner conciertem 2017

Conciertem, música a favor de la inclusió social
de persones amb discapacitat intel·lectual

La música és un mitjà de desenvolupament personal i inclusió social que aposta per la promoció de la igualtat d’oportunitats

El Centre de Dia i la Residència Tres Pins organitzen aquest concert solidari amb taquilla inversa per acostar la música moderna a les persones amb discapacitat

Barcelona, 2 de març de 2017 El dissabte 18 de març se celebrarà la quarta edició de Conciertem, un concert inclusiu de pop-rock, ska i reggae organitzat pel Centre de Dia Tres Pins -equipament d’atenció diürna per a persones amb discapacitat intel·lectual-. Conciertem tindrà lloc al Centre Cultural Albareda amb els grups musicals Camí de l’Est –grup de pop-rock, ska i reggae- i la banda d’ska DESKARTATS. El concert compta també amb la col·laboració i el suport de la Residència Tres Pins com a recursos que formen part de Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials.

Aquesta iniciativa de música inclusiva neix l’any 2013 de la mà de la Patrícia Petit i l’Adolf García –monitors del Centre de Dia Tres Pins- amb la finalitat de fer de la música un recurs de desenvolupament personal, d’inclusió social a partir d’un concert que fomenta la igualtat d’oportunitats, on usuaris/es del centre i persones amb dificultats de mobilitat puguin accedir sense dificultats. Es tracta també d’un espai de música en viu obert a totes les entitats de Poble- Sec i al públic en general. “L’objectiu de Conciertem és unir i cohesionar les persones que pateixen algun problema de salut mental i les que no per compartir i gaudir d’una activitat en comú. Alhora és un excel·lent vehicle per apropar la música en viu a persones que mai han pogut viure un concert en directe”, explica l’Adolf García.

Activitat que fomenta la inclusió social

L’organització del Conciertem compta amb la participació dels usuaris del Centre de Dia de Tres Pins, els quals tenen una oportunitat de realitzar tasques en base a l’aprenentatge que reben en el seu dia a dia al mateix centre. Durant el concert els usuaris/es són els encarregats d’acollir i informar als assistents, s’encarreguen de donar suport als músics en allò que necessiten i controlen que tot funcioni correctament a la sala. L’Adolf García destaca que: “són l’STAFF amb un paper clau en el bon funcionament del concert. Treballem sempre per fomentar el respecte, l’empatia i el treball en equip”.

Taquilla inversa, la novetat d’enguany

L’edició d’enguany és la primera que incorpora el concepte de taquilla inversa on cada espectador decidirà quin és el preu de l’espectacle segons el que considera oportú i just. Els fons que recaptem en el Conciertem anirà destinat a donar continuïtat i/o ampliar el conjunt de les activitats que s’organitzen cada dia des del Centre de Dia Tres Pins sempre pensant en les necessitats i el benestar dels usuaris/es.

Des de la primera edició del Conciertem tots els grups musicals que han participat ho han fet de forma voluntària i solidària i els propis músics incentiven als usuaris/es a participar de l’activitat. Alguns integrants dels grups que han passat pel Conciertem tenen alguna vinculació amb la Residència i Centre de Dia Tres Pins doncs han estat monitors, prèviament. Tocar en un concert i utilitzar la música com un recurs més de lluita contra l’estigma i l’exclusió social els anima a seguir participant en futures edicions, explica l’Adolf Garcia.

Concert inclusiu Conciertem
Dia: dissabte 18 de març
Hora: 17h
Lloc: Centre Cultural Albareda. Albareda 22, 08004, Barcelona
Grups musicals: Camí de l’est i DESKARTATS
Reserva entrades: residencia3P@fhspereclaver.org
Entrada lliure per taquilla inversa
[Veure cartell]

Comparteix:   Facebook LinkedIn Twitter
Contacte per a mitjans de comunicació:

Júlia Ribó
Tel 670 098 544
jribo@fhspereclaver.org

                Marta Queipo
Tel. 647 242 028
mqueipo@fhspereclaver.org

C. Vila i Vilà, 16. 08004 Barcelona  |  Tel. 93 442 39 03
comunicacio@fhspereclaver.org  |   www.santpereclaver.org

facebook Twitter LinkedIn Flickr Youtube