Nota de premsa

02/05/2017

L’educació sanitària en el lleure millora l’adquisició d’hàbits saludables
en infants amb asma i/o al·lèrgia

Del 19 al 28 de juliol organitzem la 28ª edició de les colònies per conèixer l’asma i l’al·lèrgia

Més de 2.000 infants han gaudit d’aquesta experiència que promou, a través del joc, l’adquisició d’hàbits saludables per viure amb normalitat la malaltia

Les colònies són un programa de caràcter sanitari pioner a Catalunya i la resta de l’Estat, reconegudes amb el Premi “Jaume Suñol i Blanchart”

L’asma és la malaltia crònica més freqüent en l’edat infantil i afecta a un 10% de la població pediàtrica a Catalunya

Barcelona, 2 de maig de 2017 – Coincidint amb el Dia Mundial de l’Asma impulsat per la Global Initiative for Asthma (GINA), Sant Pere Claver - Fundació Sanitària presenta la XXVIII Edició de les Colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia. Es tracta d’un programa d’educació sanitària en el lleure, únic a Catalunya i pioner a la resta de l’Estat que ha ajudat a més de 2.000 infants a conèixer una malaltia que podria afectar la seva qualitat de vida.

A Catalunya es calcula que l’asma afecta a un 10% de la població pediàtrica. És la malaltia crònica més freqüent a l’edat infantil però és una malaltia agraïda: “si tu la tractes bé, ella et tractarà bé, doncs l’actitud de qui la pateix pot influir de manera determinant en l’evolució i per això és important conèixer-la”, afirma el Dr. Carles Lucas, Cap del Servei d’Al·lèrgia de Sant Pere Claver-Fundació Sanitària i impulsor i responsable de les colònies.

Per la seva banda, l’al·lèrgia infantil afecta un 25% de la població i el millor tractament és conèixer els elements al·lergògens i saber com evitar-los. Cada cop hi ha més infants al·lèrgics als aliments i necessiten conèixer la forma d’evitar les reaccions i com tractar-les si es produeixen.

Educació sanitària a través del joc

L’objectiu d’aquestes colònies és demostrar que cap d’aquestes malalties no ha d’impedir fer una vida normal. Es dirigeixen a infants entre els 8 i els 14 anys amb asma o al·lèrgia a través d’un programa d’educació sanitària que promou l’aprenentatge des del joc doncs “la predisposició és més gran i els resultats obtinguts són millors.

Fer educació sanitària dels infants separats per una taula i una bata blanca no és la millor tàctica”, comenta el Dr. Carles Lucas. Per aquest motiu, des de Sant Pere Claver-Fundació Sanitària s’aposta pel lleure a l’hora de fer educació sanitària.

D’aquesta manera, no només s’aprèn allò necessari sobre la malaltia sinó que també es gaudeix de tot el que comporta una colònia d’estiu: el treball en equip, l’autonomia personal, el contacte amb la natura o l’adquisició d’hàbits saludables. Les colònies per conèixer l’asma i l’al·lèrgia tindran lloc del 19 al 28 de juliol a la masia L’Armentera situada en el terme municipal de l’Esquirol (Osona).

Aquesta iniciativa de Sant Pere Claver-Fundació Sanitària ha estat reconeguda amb el Premi “Jaume Suñol i Blanchart” de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears “per anar dirigit a una població especialment vulnerable que es pot beneficiar d’una informació científicament contrastada sobre la seva malaltia. D’altra banda, el premi s’atorga també com a reconeixement de la feina realitzada per aquest grup al llarg de quasi vint anys de promoure l’autonomia dels nens amb asma”. Després de més de 20 anys d’experiència en asma, s’ha ampliat el ventall a tots els infants al·lèrgics, especialment els que ho són als aliments.



Servei d’Al·lèrgia

El Servei d'Al·lèrgia compta amb una trajectòria de més de 30 anys d'història i es caracteritza per oferir al Servei Català de la Salut un servei de qualitat assistencial en el que prima l'atenció personalitzada del pacient i el tracte humà per ajudar-lo a millorar la seva qualitat de vida.

El servei manté la seva llarga tradició docent i d'educació en salut a la ciutadania.
Comparteix:  

Contacte per a mitjans:

Júlia Ribó - 670 098 544 - jribo@fhspereclaver.org
Marta Queipo - 647 242 028 - mqueipo@fhspereclaver.org

Més informació:
www.coloniesasmaialergia.com
www.spcsalut.org/alergia

C. Vila i Vilà, 16. 08004 Barcelona  |   Tel. 93 442 39 03
comunicacio@fhspereclaver.org  |   www.santpereclaver.org

Fundació Sanitària Fundació Tutelar Fundació Social
facebook Twitter LinkedIn Flickr Youtube