Nota de premsa

19/02/2019

App&Town Compagnon, l’app que guia persones amb discapacitat per orientar-se per la via pública i els transports, supera els 4.000 viatges assistits

Les entitats que han ajudat al seu desenvolupament destaquen que l’ús de l’aplicació millora l’autonomia de les persones usuàries, i els facilita la llibertat de moviments per portar una vida més independent.

Manresa/Barcelona, 20 de febrer de 2019. App&Town Compagnon és el sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial o altres trastorns cognitius que guia, a través d'una App, de forma precisa la persona usuària de l’aplicació.

Aquesta App ja ha superat els 4.000 viatges assistits en el seu primer any de vida. App&Town Compagnon monitoritza en temps real i des d’un centre de control, el seguiment de la ruta per part de les persones usuàries a través d’un sistema de geolocalització.

L’aplicació, desenvolupada per Mass Factory, funciona a l’àrea metropolitana de Barcelona i Madrid, i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil. El projecte s’ha desenvolupat amb la col·laboració d’AMPANS, el Grup Sant Pere Claver, Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, Fundació Tallers, Fundació ADIMIR i la Fundació ONCE, que han participat en el desenvolupament i pilotatge de l’App. Les entitats participants valoren la contribució d’aquest sistema com a eina facilitadora de la participació comunitària i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

Les entitats destaquen

  • La millora en la capacitat d’autonomia dels usuaris i, en conseqüència, de l’ampliació de les seves competències per portar una vida independent
  • La millora en la seva llibertat de moviments
  • L’increment de la seva autoestima i amb ell una major il·lusió i ganes d’aprendre per afrontar nous aprenentatges i reptes personals
 

Els experts en l’atenció i assistència de persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial i/o altres trastorns cognitius, posen també en valor el canvi de paradigma en la prestació de serveis assistencials que l’aplicació suposa, per la millora en l’autonomia personal que significa. App&Town Compagnon permet a les persones usuàries adoptar un rol actiu, a més d’ ampliar el cercle de relacions, mitjançant un vincle de confiança amb el personal tècnic que fa seguiment a través de l’ aplicació.

App&Town Compagnon és un projecte en el qual també col·laboren entitats com Fundació Bancària “la Caixa”, Samsung, l’Autoritat del Transport Metropolità, la Fundació Vodafone España i l’Ajuntament de Barcelona.

Premis i distincions

  • X Premio Vodafone Connecting for Good a la Innovació en Telecomunicacions en la categoria d’Accesibilitat TIC cognitiva
  • Premi Excel·lència empresarial a la integració social a través de les TIC, GrausTIC
  • IV Premios Discapnet com a millor projecte emprenedor
  • “II Premios UNINNOVA” Millor producte

Portaveus disponibles

  • Mireia Valdés, Responsable del projecte a AMPANS
  • Josep Ramon Bosch, usuari de l’Aplicació App&Town Compagnon
  • Faustino Cuadrado, CEO Mass Factory

Més informació

Per gestionar peticions d’entrevistes o ampliar la informació podeu contactar amb:

C. Mèxic 17, planta 3. 08004 Barcelona  |   Tel. 93 826 84 49
comunicacio@fhspereclaver.org  |   www.santpereclaver.org

Fundació Sanitària Fundació Tutelar Fundació Social